Antena 3 CNN Economic Auto Ford ar putea construi la Craiova noul Fiesta

Ford ar putea construi la Craiova noul Fiesta

Ford ar putea construi la Craiova noul Fiesta
03 Sep 2007   •   09:56

Constructorul auto american Ford este în ultima fază a negocierilor cu guvernul român pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni la fosta uzină Daewoo de la Craiova, directorul Ford Motor Europe, John Fleming, declarând recent că procedurile de due diligence au fost încheiate şi preţul a fost convenit, urmând ca în zilele următoare să fie soluţionate şi restul chestiunilor aflate în discuţie, conform publicaţiei 'The Sunday Times'.

Fleming a apreciat că va fi nevoie de o perioadă cuprinsă între 12 şi 15 luni de la încheierea acordului de vânzare, pentru adaptarea uzinei de la Craiova la producţia de automobile marca Ford. Fleming a refuzat să precizeze care va fi modelul care va fi produs la Craiova, însă 'The Sunday Times' susţine că cel mai probabil candidat este noua versiune a modelului Ford Fiesta, model ce urmează să fie prezentat la salonul de la Frankfurt sub forma concept car-ului Verve.

Potrivit unor surse din piaţa auto, finalizarea negocierilor dintre statul român şi constructorul american de automobile Ford, care ar fi trebuit să se încheie duminică, se va amâna din cauza unor detalii tehnice cu privire la valoarea unor proprietăţi ale fabricii. Acestea afirmă că proprietăţile, între care terenul, ar putea duce la creşterea preţului acţiunilor fostei fabrici Daewoo, deoarece acestea nu au fost incluse în negocieri.

Ford intenţionează să producă la Craiova 300.000 de autovehicule anual, din care 90 la sută vor fi exportate, ceea ce ar conduce la o creştere a producţiei autohtone de autovehicule la peste 500.000 unităţi anual, luând în calcul şi modelele Dacia produse de Renault la Piteşti.

Rompres

×
Parteneri
Florin Piersic, vizitat la spital de Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila
x close