Antena 3 CNN Economic Auto Funcţionarul ambasadei SUA implicat într-un accident face parte din serviciile secrete americane (VIDEO)

Funcţionarul ambasadei SUA implicat într-un accident face parte din serviciile secrete americane (VIDEO)

Funcţionarul ambasadei SUA implicat într-un accident face parte din serviciile secrete americane <font color=red>(VIDEO)</font>
12 Dec 2007   •   18:06

O femeie a fost grav rănită, după ce maşina în care se afla a fost lovită în plin de un autoturism care aparţine Ambasadei Statelor Unite. Din cauza vitezei, şoferul american a pierdut controlul volanului şi s-a izbit de maşina femeii. Bărbatul este un funcţionar important din cadrul ambasadei. Accidentul s-a produs în apropierea parcului Herăstrău, cu puţin înainte de miezul nopţii. În accident a fost angrenată şi o a treia maşină. Conducătorul spune că totul s-a petrecut foarte repede, şi nu a mai avut timp să reacţioneze.

12 agenţi de circulaţie, printre care şi şeful Poliţiei Rutiere din Bucureşti au venit să facă cercetarea de la faţa locului. Şoferul vinovat a fost imediat ascuns de ochii presei. El a stat zeci de minute într-o altă maşină a ambasadei, timp în care a fost păzit de patru agenţi americani. Americanul, Sandlin Kevin Lloyd, a refuzat testul de verificare a alcoolemiei, invocând imunitatea diplomatică. Autorul accidentului este ataşat adjunct al ambasadei Statelor Unite şi ofiţer al Serviciilor Secrete ale Statelor Unite.

Funcţionarului Ambasadei SUA la Bucureşti i-a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, cercetările urmând să fie făcute de procurori, întrucât bărbatul are imunitate diplomatică. Femeia care a fost rănită în accident a fost operată la Spitalul Floreasca.

Ambasada SUA a transmis printr-un comunicat că regretă accidentul în care a fost implicat angajatul său şi ca va colabora cu autorităţile.

MAŞINĂ A AMBASADEI SUA IMPLICATĂ ÎNTR-UN ACCIDENT ÎN CAPITALĂ

Accidentul vine după o serie de alte incidente, în care au fost împlicate maşini, care aparţin Corpului Diplomatic. Cel mai mediatizat a fost cel în care şi-a pierdut viaţa basistul trupei "Compact", Teo Peter. În urmă cu mai puţin de o lună, în acelaşi loc, o maşină a ambasadei Belgiei în România a avut accident. Prim-secretarul ambasadei Belgiei ajungea atunci în comă, la spital, după ce autovehiculul în care se afla intrase într-un stâlp de beton.

Antena 3

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close