Antena 3 CNN Economic Auto General Motors testează un motor mai economic

General Motors testează un motor mai economic

General Motors testează un motor mai economic
27 Aug 2007   •   18:11

General Motors (GM) testează un nou motor, care ar reduce cu până la 15% consumul de combustibil. Noua tehnologie ar economisi combustibil prin utilizarea comprimării aerului şi carburantului, în locul aprinderii cu scânteie, pentru a produce căldura necesară pornirii. Compania testează noul motor pe două tipuri de maşini, Saturn Aura şi Opel Vectra. GM a anunţat că va perfecţiona tehnologia înainte de a fi utilizată comercial. ?Am realizat un progres mare, deşi costurile au fost foarte mari. Mai sunt necesare şi alte investiţii pentru cercetare şi testare pentru a perfecţiona tehnologia?, a declarat profesorul doctor Uwe Grebe, directorul executiv al diviziei GM pentru motoare şi sisteme de transmisie. Procesul determină aprinderea într-un cilindru a unui amestec de combustibil şi aer, îmbinând trăsăturile motorului diesel şi ale celui cu ardere internă tradiţional.

Reprezentanţii GM au adăugat că vor începe, în primăvara anului viitor, testarea în condiţii de trafic a maşinii hibrid Chevrolet Volt, care poate fi încărcată de la reţeaua electrică şi intenţionează să producă vehiculul până la sfârşitul anului 2010.

Spre deosebire de modelele anterioare, care utilizează în paralel un motor electric alimentat de baterie şi unul cu combustie internă, maşinile care pot fi încărcate de la reţeaua electrică sunt destinate în principal efectuării de curse scurte, exclusiv cu un motor electric, alimentat de la o baterie care poate fi încărcată la priză.

Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic, vizitat la spital de Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila
x close