Antena 3 CNN Economic Auto General Motors vrea să renunţe la câteva mii de angajaţi şi la marca Hummer

General Motors vrea să renunţe la câteva mii de angajaţi şi la marca Hummer

General Motors vrea să renunţe la câteva mii de angajaţi şi la marca Hummer
07 Iul 2008   •   12:31

Ca parte a unui program de reevaluare a companiei, General Motors analizează posibilitatea de a renunţa la mai mulţi salariaţi şi de a vinde sau opri producţia unor mărci ale grupului. Surse apropiate grupului au declarat pentru Wall Street Journal că această nouă reducere a numărului de angajaţi, în plus faţă de cifrele anunţate anterior, va fi probabil aprobată de consiliul director în luna august.

Totodată, conducerea ar putea propune reducerea numărului de mărci pe care General Motors le comercializează în SUA. Cadillac şi Chevrolet sunt excluse din această afacere, fiind considerate esenţiale pentru viitorul companiei, însă General Motors ar putea vinde, pentru un miliard de dolari, marca Hummer.

Grupul, care a fost afectat de creşterea preţului petrolului, a materiilor prime, de criza creditelor şi de problemele pieţei imobiliare, trebuie să crească lichiditatea cu 15 miliarde dolari, iar “falimentul nu este imposibil dacă piaţa auto continuă să scadă”, a anunţat compania Merrill Lynch săptămâna trecută, citată de Mediafax.

Antena3.ro

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close