Antena 3 CNN Economic Auto Germania în criză: Fabricile auto îşi închid porţile, iar angajaţii sunt concediaţi

Germania în criză: Fabricile auto îşi închid porţile, iar angajaţii sunt concediaţi

Germania în criză: Fabricile auto îşi închid porţile, iar angajaţii sunt concediaţi
08 Oct 2008   •   01:50

Criza financiară loveşte puternic şi în cea mai puternică economie europeană. Efectele se resimt în mod deosebit la producătorii auto din Germania.
Opel, filială a General Motors, cel mai mare producător auto din lume, a anunţat că îşi încetează activitatea la două fabrici din Germania. Astfel, la fabrica din Bochum, unde se fabrică Astra şi Zafira, liniile de producţie au fost oprite acum opt zile, iar cei 5.000 de salariaţi sunt momentan şomeri. La Eisenach, de unde ies modelele Corsa, 1800 de angajaţi au un ?concediu? de trei săptămâni. Opel doreşte să reducă numărul de unităti cu 40.000 vehicule până la sfârşitul anului, scrie CNN.
Si alţi producători de maşini din Germania încep să resimtă criza, fiind de aşteptat ca Daimler să anunţe o reducere a profitului pe fondul scăderii vânzărilor. De asemenea, pe piaţa de lux, Porsche se pregăteşte să suspende producţia, în vreme ce BMW a abandonat obiectivele sale de venit pe acest an şi nu se aşteaptă la nici o îmbunătătire până în 2010. Astfel, producătorul din Munchen a anunţat că circa 20.000 de automobile ce aveau ca destinaţie iniţială SUA vor fi deturnate spre Rusia şi China. În plus, fabrica din Leipzig va fi închisă timp de o săptămână, ceea ce înseamnă 2.800 de automobile mai puţin pe piaţă, calculează ?hotnews?.
Pe de altă parte, gigantul american Ford a anunţat că va reduce uşor producţia la fabrica din Saarlouis, unde se asamblează Focus, C-Max şi Kuga, şi va concedia 200 de angajaţi din cei circa 6500. Deşi Volkswagen nu a comentat evenimentele, diviziile sale - Skoda şi Seat au anunţat deja reduceri ale producţiei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Germania
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close