Antena 3 CNN Economic Auto Grav accident pe Autostrada Soarelui. Un mort şi 12 răniţi - VIDEO ŞI GALERIE FOTO

Grav accident pe Autostrada Soarelui. Un mort şi 12 răniţi -
VIDEO ŞI GALERIE FOTO

Grav accident pe Autostrada Soarelui. Un mort şi 12 răniţi - <br><font color=red>VIDEO ŞI GALERIE FOTO</font>
06 Iul 2007   •   13:54
Poliţia a deblocat circulaţia pe Autostrada Soarelui pe ambele sensuri. Două accidente în lanţ au avut loc pe Autostradă, la kilometrul 97, în apropiere de Drajna, din cauza fumului dens de pe şosea, provocat de un incendiu de mirişte. Un om a murit iar 12 persoane au fost rănite. Doi au fost aduşi la Bucureşti, 6 sunt la Călăraşi şi ceilalţi la Lehliu. Băiatul din Craiova care a decedat în accident mergea cu familia la mare, când a avut loc impactul. Familia a reuşit să părăsească repede autovehicolul, crezând că şi băiatul a ieşit. Au văzut însă că între fiarele contorsionate ale maşinii era prins tânărul. Ambulanţele au sosit la locul accidentului şi au încercat să îi acorde primul ajutor, însă nu au reuşit să-l readucă la viaţă. La o oră de la incendiul care a provocat accidentul, pe Autostrada Soarelui a izbucnit un al doilea incendiu, care a fost stins rapid de pompieri.

Primul accident pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers spre Constanţa
Primul accident a avut loc la kilometrul 95, pe sensul de mers spre Constanţa. Autostrada a fost acoperită de un nor gros de fum, provenit de la un incendiu de vegetaţie scăpat de sub control. Şoferii n-au mai văzut nimic în faţă. Un tir a frânat brusc. În câteva secunde, vehicolele care veneau din spate au intrat una în alta. Oamenii au intrat în panică. Nu puteau respira şi se temeau să vor arde de vii.

Al doilea accident ? Tragedie cu 10 răniţi şi un mort
La câteva sute de metri distanţă, pe celălat sens de mers, spre Bucureşti, a fost însă dezastru. Autoturismele care circulau cu viteză mare s-au făcut zob. Unii şoferi nici n-au apucat să frâneze, pentru că nu au văzut nimic. În urma impactului, toate maşinile s-au transformat în fiare. Un om a murit si nimeni nu l-a observat aproape jumătate de oră. Pasagerii maşinii sale credeau că a ieşit dintre fiare. Maşina în care se afla tânărul mort putea exploda oricând. Funcţiona pe bază de gaz. Mai ales că la nici câţiva metri, ardea o alta.

Echipele de intervenţie au sosit abia la jumătate de oră după producerea celui de-al doilea accident. Răniţii au fost transportaţi la spital. Câteva ore, autostrada a fost complet paralizată.

Al treilea accident ? în zona Drajna
Un al treilea accident a avut loc pe Autostrada Soarelui, în zona Drajna. 6 maşini s-au tamponat iar circulaţia a fost dată peste cap. Din fericire, nimeni nu a fost grav rănit.

Tragedia - provocată de oameni care au incendiat voit câmpurile
Aşadar, în accidentele în lanţ de pe autostradă un om a murit şi alţi 12 au fost răniţi. Doi au fost aduşi la Bucureşti, 6 sunt la Călăraşi şi ceilalţi la Lehliu. Tragedia de pe Autostrada Soarelui a fost provocată de inconştienţa unor oameni care au incendiat voit câmpurile. Comisarii gărzii de Mediu din Călăraşi au descoperit nu mai puţin de 10 suprafeţe de teren arzând în apropierea şoselei.

Ambulanţa Călăraşi a dezinfomat elicopterul SMURD
La faţa locului a intervenit şi elicopterul SMURD, care însă a avut probleme din cauza fumului de pe autostradă. Mai grav, ambulanţa Călăraşi i-a dezinformat pe medicii SMURD. Întâi le-au spus că nu sunt victime, după care le-au transmis că accidentul s-a produs în altă zonă a autostrăzii.

Autorităţile îşi pasează responsabilitatea pentru accidentul de astăzi
Directorul Companiei de Autostrăzi, Florin Dascălu, susţine că instituţia sa a adresat mai multe sesizări Gărzii de Mediu, prin care atrăgea atenţia asupra riscului producerii unor incendii. El spune că nu doar Garda de Mediu este cea care ar fi trebuit să ia măsuri, dar şi poliţia care trebuia să patruleze pe autostradă şi să ia imediat măsurile care se impuneau.

Şeful Poliţiei Române, Dan Fătuloiu, susţine că în acest moment s-a dispus stabilirea condiţiilor în care s-au produs accidentele, dar şi identificarea vinovaţilor.

PRIMELE IMAGINI DE PE AUTOSTRADA SOARELUI:
AUTOSTRADA SOARELUI - IMAGINI DIN ELICOPTER:
DECLARAŢIA UNUI MARTOR LA ACCIDENT:
EXPLICAŢIILE POLIŢIEI:
INCENDIU PE AUTOSTRADĂ:
GALERIE FOTO DE LA LOCUL TRAGEDIEI

Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close