Antena 3 CNN Economic Auto Greenpeace: Constructorii auto, nişte porci poluanţi! (GALERIE FOTO)

Greenpeace: Constructorii auto, nişte porci poluanţi! (GALERIE FOTO)

Greenpeace: Constructorii auto, nişte porci poluanţi! <font color=red>(GALERIE FOTO)</font>
16 Sep 2007   •   04:12

Militanţii germani ai Greenpeace au declanşat joi o acţiune mai puţin obişnuită, chiar în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, denunţând poluarea excesivă cauzată de automobile. Cu ocazia deschiderii oficiale pentru publicul larg, ei au prezentat trei autovehicule (Audi, BMW şi Volkswagen) vopsite în roz şi accesorizate cu rât, urechi şi codiţă de porc. Sub titulatura de ?porci climatici, care poluează atmosfera? (climate pigs), ei atrag atenţia asupra faptului că producătorii continuă să scoată pe piaţă maşini care depăşesc limitele admise de noxe, doar pentru a obţine câteva procente de profit în plus. Specialistul auto al organizaţiei de protecţie a mediului prezent la Frankfurt, Wolfgang Lohbeck, consideră că soluţiile prezentate de fabricanţi sunt ?proiecte vechi înţepenite de ani de zile în planurile inginerilor şi trecute cu vederea?, iar vehiculele ?verzi? prezentate anul acesta la Salonul Auto sunt pură ipocrizie.

Maşina-porc nu este la prima sa apariţie: fabrica Porsche din Zuffenhausen, Germania, a primit, cu puţin timp înainte de debutul evenimentului de la Frankfurt, vizita celor de la Greenpeace. Atunci, ei au împodobit un Cayenne Turbo roz cu atributele porcine, susţinând că Porsche construieşte modele extrem de poluante şi nu ţine cont de normele de mediu. Echipa Porsche a venit însă pregătită cu răspunsuri paşnice şi contraargumente afişate pe bannere mari cu titlul ?Gut zu wissen? (Bine de ştiut): contribuţia Porsche la minimizarea emisiilor de dioxid de carbon din trafic, sau viitoarea introducere a motoarelor hibride cu un consum sub 9L de combustibil la 100 km. Potrivit statisticilor efectuate în ultima perioadă, Porsche se face vinovată de circa 1% din totalul emisiilor de noxe de eşapament din întreaga Germanie.

?Realizat!
Greenpeace protestează faţă de Porsche.
Acum suntem şi noi cineva.

Un călduros bun venit!?


?Bine de ştiut:
Porsche are un aport de doar 0,1% din totalul de CO2 emis.
Porsche are cel mai mic raport CO2 emis/CP.
Porsche va reduce emisiile de CO2 cu peste 20% până în 2012.
Porsche va aduce motorul hibrid: consum mai mic de 9l/100km.?

Cei mai mulţi dintre noi se întreabă dacă performanţele Porsche vor fi diminuate odată cu ?înverzirea? ecologică a motoarelor. Plecând de la această idee, mesajul final al celor de la Porsche pentru protestatarii Greenpeace a fost:

?Dragi prieteni Greenpeace:
Porsche este mai bun decât credeţi voi.
Drept consolare, vă dăm o veste bună:
Şi David a fost subestimat în faţa lui Goliat...?

GALERIE FOTO. MAŞINILE-PORC, LA FRANKFURT ŞI LA ZUFFENHAUSEN

Ella Moroiu, Antena3.ro

×
Parteneri
Accident cu șapte victime, pe Podul Basarab din București
x close