Antena 3 CNN Economic Auto Greenpeace îi cere lui Băsescu să abandoneze construcţia DN 66A

Greenpeace îi cere lui Băsescu să abandoneze construcţia DN 66A

Greenpeace îi cere lui Băsescu să abandoneze construcţia DN 66A
09 Iul 2007   •   14:14

Greenpeace îi cere preşedintelui Traian Băsescu „să solicite respectarea legii şi a valorilor deosebite ale ţării, înainte de a susţine continuarea construcţiei Drumului Naţional 66A”. Ecologiştii sunt îngrijoraţi de efectele pe care le poate suferi Parcul Naţional Retezat, în urma construcţiei drumului care ar urma să facă legătura între Petroşani şi Băile Herculane.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, la Alba Iulia, că stoparea lucrărilor este o acţiune abuzivă a birocraţiei, precizând că va sesiza Parchetul cu privire la acest lucru. Garda Naţională de Mediu a suspendat în urmă cu o lună construcţia DN 66A, care a distrus deja trei kilometri din Parcul Naţional Retezat, potrivit ecologiştilor.

Reprezentanţii Greenpeace spun că lucrarea nu este justificată nici din punct de vedere financiar, deoarece există deja un drum naţional modernizat care leagă Petroşani de Băile Herculane prin Baia de Aramă. Pentru tronsonul de drum executat până acum, s-au cheltuit peste 700 de miliarde de lei vechi.

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close