Antena 3 CNN Economic Auto Grup Renault cere facilităţi fiscale

Grup Renault cere facilităţi fiscale

Grup Renault cere facilităţi fiscale
18 Feb 2007   •   16:29

Modelul fabricat in Romania se vede bine de la Paris. În revista ?L?Automobile Magazine?, editia din februarie 2007, modelul Logan a fost plasat pe locul întâi la calitate şi fiabilitate, clasa "Compacta". Ghidul oficial Calitate / Fiabiliate 2007, publicat de revista franceză, analizează peste 120 de modele aparţinând a 31 de mărci diferite. Directorul de Calitate al Renault, Yann Vincent, a declarat ca ?rezultatele prezentate de ?L?Automobile Magazine? sunt foarte bune şi ne plasează printre cei mai buni constructori în ceea ce priveste calitatea: aceasta este pozitia reală pe care o avem în faţa concurenţei. Renault este pe locul întâi la trei segmente: categoria "Mini", cu Twingo; categoria "Compacta", cu Logan şi categoria "Ludospace", cu "Kangoo". Dar în schimbul performantelor sale, Grupul Renault cere măsuri fiscale de încurajare pentru demararea unei investiţii într-un centru tehnologic lângă Piteşti.

?Renault doreşte să investească 450 de milioane de euro?, a declarat ministrul Finantelor, Sebastian Vlădescu, care a precizat că în acest moment se discută pe marginea condiţiilor formulate de firma franceză. ?Există un set de solicitări. Se doreşte dezvoltarea infrastructurii în zonă, acordarea unor ajutoare de stat, măsuri fiscale de încurajare, soluţii de protecţia mediului?, a spus Vlădescu. ? În funcţie de investiţe vom stabili ajutoarele de stat. Nu s-a luat o decizie privind limitele, dar trebuie întâi să fim siguri că se investeşte această sumă. Oricum, schema de ajutor de stat va fi elaborată cu acordul Comisiei Europene?, a arătat ministrul Finanţelor.

?Nu am cerut nici un fel de facilităţi fiscale. Pur şi simplu, am cerut stabilirea unui cadru, a unei foi de parcurs, care să reglementeze desfăşurarea acestei investiţii astfel încât să se respecte legislaţia românească şi cea europeană?, a spus vicepreşedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe.

Antena 3

×
Parteneri
ANM anunţă un nou ciclon care ameninţă România
x close