Antena 3 CNN Economic Auto Grupul Tata vrea un miliard de lire sterline pentru a salva Jaguar şi Land Rover

Grupul Tata vrea un miliard de lire sterline pentru a salva Jaguar şi Land Rover

Grupul Tata vrea un miliard de lire sterline pentru a salva Jaguar şi Land Rover
25 Noi 2008   •   10:42

Grupul indian Tata, proprietar al Jaguar şi Land Rover, este în discuţii cu guvernul britanic pentru a angaja un împrumut de un miliard dee lire sterline care să salveze mărcile din insulă. Tata a cumpărat cele două branduri de lux de la Ford, în martie, pentru 1,7 miliarde lire.
Purtătorul de cuvânt al Jaguar Land Rover a declarat că societatea nu comentează, dar a menţionat că ţine guvernul informat cu privire la impactul crizei asupra afacerii.
Oricum Jaguar Land Rover sprijină poziţia industriei europene că este necesară intervenţia guvernului pentru salvarea sectorului şi continuarea investiţiilor în tehmologiile de reducere a emisiilor de carbon sau pentru stimularea cererii.
Deja guvernele din Franţa, Germania, SUA,Australia, sau China analizează modalităţile de ajutare a seectorului auto, în vreme ce Marea Britanie va lua probabil această săptămână o decizie în acest sens.
Industria auto britanică şi-a redus motoarele cu 25% faţă de anul trecut în ce priveşte vânzările, iar Nissan, Mini şi Bentley au anunţat reduceri ale producţiei. Iar Honda a anunţat că anul următor opreşte producţia la fabrica din Marea Britanie pentru două luni.
Oricum, şeful Jaguar Land Rover, David Smith, a avertizat că reducerile de personal în sectorul auto britanic sunt o ?probabilitate?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Jaguar Marea Britanie
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close