Antena 3 CNN Economic Auto Hyunday Santa Fe Blue Hybrid, prezentat la Salonul Auto de la Paris

Hyunday Santa Fe Blue Hybrid, prezentat la Salonul Auto de la Paris

Hyunday Santa Fe Blue Hybrid, prezentat la Salonul Auto de la Paris
07 Oct 2008   •   15:50

Hyunday a făcut, la Salonul Auto de la Paris, un nou pas în programul său de automobile hibride electrice, prin prezentarea vehiculului Santa Fe Blue Hybrid, anunţă Worldcarfans.com. Automobilul este propulsat prin intermediul unui motor pe benzină de 2,4 litri, cuplat la o cutie de viteze automată, cu şase rapoarte, şi un motor electric de 30 kW.
Motorul electric funcţionează ca un generator pentru încărcarea bateriilor. Santa Fe Blue Hybrid foloseşte un accumulator lithiu-polymer de 270V şi nu unul lithiu-ion, frecvent utilizat în prezent. Potrivit Hyunday, acumulatorul lithiu-polymer are o durată de viaţa mai lungă, calitate combinată cu un cost de producţie scăzut şi o mai mare densitate a energiei stocate.

Constructorul afirmă că această tehnologie va sta la baza viitoarelor modele hibride care vor fi produse. Emisiile de CO2 pentru Santa Fe Blue Hybrid sunt mai reduse valoarea acestora fiind de 148 g/km, iar consumul este de 6,2 litri la suta de kilometri. Santa Fe Blue Hybrid dispune şi de un acoperiş panoramic retractabil, cu protecţie UV, dezvoltat de Magna Car Top Systems.

Fotografii: Worldcarfans.com
Antena3.ro

×
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close