Antena 3 CNN Economic Auto Iată că se poate: O companie "drăguţă" lansează Ze-O, automobilul MPV electric

Iată că se poate: O companie "drăguţă" lansează Ze-O, automobilul MPV electric

Iată că se poate: O companie "drăguţă" lansează Ze-O, automobilul MPV electric
15 Iul 2008   •   16:49

Pentru a dezvolta o maşină electrică marii producători auto cheltuiesc sume imense, de ordinul celor cu nouă zerouri. Ei bine, se pare că, în prezent, aceştia pierd cursa cu micii întreprinzători din acest domeniu. Printre cei care conduc în acest moment sunt britanicii de la NICE (n.r. - drăguţ, plăcut) Car Company.

După maşinile sport electrice Tesla Roadster şi Fisher Karma, consumatorii cer acum şi un vehicul mai generos, pentru familie, propulsat în acelaşi mod. Ze-O este noul MPV al companiei NICE Car, destinat în special umplerii acestui gol de pe piaţa auto a automobilelor "verzi".

Ze-O nu este un concept. El va putea fi admirat la salonul auto din Marea Britanie (British Motor Show), care va avea loc spre sfârşitul lunii iulie. De asemenea, automobilul, în totalitate electric, va intra în showroom-urile din Marea Britanie din această toamnă, iar în Europa din 2009.

MPV-ul Ze-O


"Toate maşinile sport electrice sunt interesante şi atrag privrile admirative. Însă noi ştim că oamenii îşi doresc o maşină electrică practică, şi cât mai repede. Ze-O este o maşină spaţioasă şi accesibilă ca preţ, şi ne aşteptăm să se vândă foarte bine", a declarat Julian Wilford, co-fondatorul NICE Car Company.

Mega City, un alt automobil electric comercializat de NICE Car Company


Performanţele lui Ze-O nu sunt însă foarte strălucite, viteza maximă situându-se în jurul valorii de 90 de kilometri la oră iar autonomia bateriilor fiind de puţin peste 100 de kilometri. Preţul maşinii va aduce înapoi clienţii nemulţumiţi de caracteristicile tehnice ale lui Ze-O, care va costa 17.000 de euro.

Fotografii: Worldcarfans, Nice Car Company

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close