Antena 3 CNN Economic Auto Îmbunătăţirea calităţii aerului Capitalei. Prioritate pentru autoturismele cu cel puţin trei pasageri

Îmbunătăţirea calităţii aerului Capitalei. Prioritate pentru autoturismele cu cel puţin trei pasageri

Îmbunătăţirea calităţii aerului Capitalei. Prioritate pentru autoturismele cu cel puţin trei pasageri
17 Oct 2008   •   08:31

Autoturismele cu cel puţin trei pasageri vor avea prioritate pe sosele bucureştene, astfel că vor putea circula pe prima bandă, cea pe care au prioritate vehiculele RATB şi maşinile de intervenţie. Măsura face parte dintr-un amplu program de îmbunătăţire a calităţii aerului din Capitală. Autorităţile susţin că astfel se încurajează mersul pe bicicletă şi folosirea în comun a autoturismelor de mai multe persoane ceea ce ar duce atât la îmbunătăţirea calităţii aerului în Capitală cât şi la evitarea aglomeraţiei pe şosele.
Programul interzice şi staţionarea oricărui vehicul, între orele 8.00 şi 20.00, pe banda întâi a şoselor cu două benzi. Totodată, şoferii nu vor avea voie să circule cu mai mult de 30 km pe oră pe străzile secundare din Capitală şi în apropierea şcolilor. Programul mai prevede ca marile centre comerciale să permită accesul în parcările proprii, maşinilor riveranilor, gratuit, între orele 10.00 seara şi 8.00 dimineaţa.
Programul va fi aplicat după aprobarea sa de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Şoferii nu prea cred în reuşita acţiunii. Ei spun că problema traficului nu se va rezolva niciodată. Proiectul a fost realizat, în perioada iulie 2007-iulie 2008, de o comisie tehnică din care au făcut parte specialişti din Primăria Capitalei, primăriile de sector, autorităţile sanitare şi de protecţie a mediului, Registrul Auto Român, Oficiul de Cadastru şi Geodezie şi Administraţia Naţională de Metrologie.
Antena 3

×
Subiecte în articol: parcare transport in comun
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close