Antena 3 CNN Economic Auto În zece ani, străzile vor fi pline de maşini low-cost

În zece ani, străzile vor fi pline de maşini low-cost

În zece ani, străzile vor fi pline de maşini low-cost
21 Mai 2008   •   11:45

Un studiu de cercetare efectuat în Polonia arată că în următorii 10 ani piaţa maşinilor care costă sub 10.000 de euro va creşte vertiginos, potrivit ziarului Gândul. Studiul arată că piaţa maşinilor low-cost va creşte cu aproximativ 70%, la 16 milioane de unităţi produse anual. Printre maşinile low-cost incluse de polonezi în studiul efectuat se numără modelele Tata Nano, Volkswagen Up şi Toyota EFC, al căror preţ nu depăşeşte 10.000 de euro.



În Asia se preconizează că se va înregistra cea mai mare creştere a producţiei, cu Reanult care a anunţat deja că va produce în India un nou model de automobil low-cost, şi Tata Motors care produce deja modelul Nano. Şi în Rusia se aşteaptă ca până în 2018 să fie produse aproximativ 1,6 milioane de maşini low-cost, notează jurnaliştii de la Gândul.



În ţările cu tradiţie în producţia auto, cum sunt Germania sau Japonia, această tendinţa se va simţi mai greu, datorită faptului că există deja un număr mare de maşini rulate, care sunt disponibile, într-o stare bună.

Antena3.ro

×
Parteneri
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit la Buzău
x close