Antena 3 CNN Economic Auto Încă un an de trafic infernal pe DN 1

Încă un an de trafic infernal pe DN 1

Încă un an de trafic infernal pe DN 1
24 Mai 2007   •   22:41

Traficul rutier din România pare a fi un coşmar fără de sfârşit. Lărgirea DN1, între Bucureşti şi Braşov, se va finaliza la toamnă. Chinul celor care aleg această rută nu se termină, însă. Urmează un nou blocaj, odată cu începerea lucrărilor la pasajul suprateran din zona aeroportului Băneasa. 170 de muncitori lucreazã când la fundaţia drumului, când la pod. O mare de maşini curge continuu pe cele patru benzi disponibile. Este tabloul unui şantier care provoacã zilnic nervi şoferilor. Şi nemulţumiri premierului, care îl inspectează zilnic din maşină.

Premierul vrea să se termine odată şantierul. Şi i-a chemat la discuţii pe şefii din Brazilia ai muncitorilor. Termenul iniţial, ianuarie 2007, nu e depăşit numai din vina constructorilor. Şi statul a întârziat cu exproprierile. Aşa că acum este indulgent.

Pasajele, care iniţial ar fi trebuit să fie subterane, ar putea fi supraterane, dacă acceptă şi primarul general. Cel de la ieşirea din Bucureşti rãmâne în forma stabilită. Va fi subteran, pe sub intersecţia de lângă aeroportul din Băneasa. Ministrul Transporturilor s-a gândit că ar putea să-l construiască tot portughezii care au acum şantierul de pe DN 1 şi-au fost şi criticaţi de premier. Li s-ar atribui, fără licitaţie, o lucrare de zece milioane de euro, doar pentru că au deja un şantier deschis prin preajmă. Şi ar pune Guvernul în situaţia de a nu respecta legea achiziþiilor publice.

Observator

×
Parteneri
Mugur Isărescu lasă de înţeles că se va ajunge la îngheţarea salariilor în România
x close