Antena 3 CNN Economic Auto India. Tata Motors lansează maşina de 2.500 de dolari (FOTO ŞI VIDEO)

India. Tata Motors lansează maşina de 2.500 de dolari (FOTO ŞI VIDEO)

India. Tata Motors lansează maşina de 2.500 de dolari <font color=red>(FOTO ŞI VIDEO)</font>
09 Ian 2008   •   12:13

Constructorul indian de automobile, Tata Motors, lansează joi cea mai ieftină maşină din lume. Aceasta va costa numai 2.500 de dolari, jumătate din preţul celei mai ieftine maşini actuale. Maşina este construită din materiale plastice lipite cu adezivi, are patru locuri, un motor în doi timpi, de 660 centimetri cubi care dezvoltă 33 de cai putere. Indienii vor să comercializeze autoturismul în ţările din America Centrală şi Africa de Sud.

TATA NANO - GALERIE FOTO

Europa nu se numără printre continentele către care vor fi exportate autoturismele. Vehiculul fiind destinat milioanelor de indieni care nu-şi permit decât o motoretă sau un scuter, sau cetăţenilor la fel de nevoiaşi din alte ţări ale lumii a treia -

Cu toate că se aşteaptă o cerere de un milion de unităţi anual, pentru început, vor fi produse doar 250.000 de modele pe an. Tata Motors a produs primul automobil în urmă cu zece ani.

Săptămâna trecută Tata Motors a fost desemnat principalul candidat pentru preluarea Jaguar şi Land Rover, pentru care ar putea plăti mai mult de două miliarde de dolari.

Concernul Tata s-a oferit să cumpere şi uzina Daewoo de la Craiova, dar guvernul român a preferat oferta grupului Ford.

Antena3.ro

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close