Antena 3 CNN Economic Auto Infotrafic: 3 oameni au murit şi 14 au fost răniţi în accidente provocate de neadaptarea vitezei la vremea rea

Infotrafic: 3 oameni au murit şi 14 au fost răniţi în accidente provocate de neadaptarea vitezei la vremea rea

Infotrafic: 3 oameni au murit şi 14 au fost răniţi în accidente provocate de neadaptarea vitezei la vremea rea
15 Dec 2008   •   10:33

Vremea rea şi neadaptarea vitezei la condiţiile de trafic au făcut mai multe victime duminică noapte. Trei oameni au murit iar alţi 14 au fost răniţi din cauza şoferilor neatenţi care circulă cu viteză prea mare pe şoselele umede sau îngheţate. Cele mai grave accidente s-au petrecut în judeţele Argeş, Prahova, Braşov, Neamţ şi Mureş.
Unul dintre accidente s-a petrecut duminică noapte pe DN 1. Cu toate că drumul era umed, şoferul unei maşini puternice a apăsat pedala de acceleratie, a derapat şi s-a izbit de o altă maşină. Şoferul nevinovat a murit pe loc. Bărbatul care a provocat tragedia, un tânăr de 30 de ani şi alte două pasagere din autoturism au scăpat ca prin minune cu răni uşoare, dar au fost transportate la spital pentru pentru îngrijirile medicale.
Un alt accident, s-a petrecut tot pe Drumul Naţional 1, între Braşov şi Predeal. O şoferiţă a ignorat vremea rea, a făcut o depăşire periculoasă, dar maşina a derapat şi s-a izbit de o alta care venea din sens opus. Şoferita s-a ales cu o sperietura zdravană dar celălalt şofer a rămas blocat între fiarele maşinii. Bărbatul a fost transportat la spital dar starea lui este stabilă. Circulaţia în ambele sensuri a fost blocată timp de aproape două ore.
Duminică seară, în judeţul Neamţ a nins, iar pe şosea s-a format polei. În apropiere de Roman, un alt şofer care circula cu viteză a derapat şi s-a tamponat violent cu o altă maşină. Patru copii au scăpat cu viaţă ca prin urechile acului.
Mâzga şi neadaptarea vitezei într-o curbă deosebit de periculoasă au făcut victime şi în judeţul Mureş, în apropiere de localitatea Ungheni. Şoferul unei maşini a ignorat conditiile meteo nefavorabile, a intrat pe contrasens şi nu a mai putut evita impactul cu un tir care circula regulamentar. Atât el cât şi doi pasageri au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar au scăpat cu răni uşoare.
Accident cumplit şi pe şoseaua care leagă Piteştiul de Slatina. O familie întreagă a fost nenorocită după ce BMW-ul în care se afla s-a strivit de un cap de pod. Părinţii au murit pe loc, iar fetiţa de 11 ani se luptă pentru viaţă la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu, din capitală. Bărbatul se urcase la volan deşi avea carnetul de conducere suspendat încă din luna august pentru consum de alcool.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Infotrafic vreme rea
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close