Antena 3 CNN Economic Auto Infotrafic. 600 de şoferi beţi, prinşi la volan în acest weekend

Infotrafic. 600 de şoferi beţi, prinşi la volan în acest weekend

Infotrafic. 600 de şoferi beţi, prinşi la volan în acest weekend
10 Noi 2008   •   08:33

Aproape 600 de şoferi, prinşi băuţi la volan în weekend. Este bilanţul ultimului control al poliţiei Rutiere pe principalele drumuri naţionale. Oamenii legii au oprit 19.000 de şoferi din care o treime au rămas fără permise. Şoferii au fost prinşi sub inflenţa băuturilor alcoolice iar unii dintre ei s-au ales cu dosar penal.
Poliţia rutieră a organizat o amplă campanie împotriva alcoolului şi a drogurilor la volan la finele acestei săptămâni. Pe lângă clasicul etilotest, ei au acum la dispoziţie şi o modalitate de a testa dacă şoferul a consumat substanţe halucinogene, înainte de a se urca la volan.
Bilanţul negru de pe şosele îi îngrijorează pe poliţişti de la Brigada Rutieră. Potrivit cotidianului Evenimentul Zilei, în acest weeekend s-a înregistrat cel puţin un accident grav în fiecare judeţ. Un poliţist dintr-o comună vrânceană a fost bătut de un şofer care nu a vrut să prezinte actele la control. 40% din cazurile de decese survenite ca urmare a accidentelor de circulaţie se datorează conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice .
Nici Timişoara nu a fost lipsită de incidente. Un şofer beat criţă a fost la un pas să lovească un poliţist. Omul legii s-a ferit în ultima clipă şi a reuşit să-şi cheme colegii în ajutor. Şoferul băut, cetăţean german de origine română, a fost oprit în cele din urmă după ce oamenii legii au făcut un baraj din trei maşini de poliţie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Infotrafic
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close