Antena 3 CNN Economic Auto Infotrafic. Accident cumplit în Timişoara, soldat cu moartea unei bătrâne

Infotrafic. Accident cumplit în Timişoara, soldat cu moartea unei bătrâne

Infotrafic. Accident cumplit în Timişoara, soldat cu moartea unei bătrâne
22 Oct 2008   •   08:59

Accident cumplit, marţi noapte, pe o stradă din Timişoara, unde un BMW a fost acroşat de un autoturism care circula regulamentar, după ce a intrat cu viteză într-o intersecţie, pe culoarea roşie a semaforului. Bolidul a fost proiectat direct într-o staţie de troleibuz, unde a lovit o bătrână, care a murit în drum spre spital. Şoferul BMW-ului a profitat de faptul că maşina a scăpat aproape întreagă şi a demarat în trombă, imediat după accident, lovind alte trei autoturisme.
Poliţiştii au găsit maşina abandonată la marginea oraşului, fără numere de înmatriculare. Şoferul s-a prezentat într-un târziu la Poliţie, însoţit de prietenă şi de un avocat, declarând că a fugit de frică pentru a nu fi linşat de martorii accidentului.
Şoferul teribilist are numai 19 ani şi, deocamdată, a fost reţinut pentru 24 de ore. Poliţiştii îl vor prezenta judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru ucidere din culpă şi fugă de la locul accidentului.
În cartierul bucureştean Aviaţiei, doi oameni au ajuns la spital, după ce şoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului şi l-a lovit pe unul dintre muncitorii care asfaltau un pod, după care s-a oprit cu maşina într-un camion. Potrivit martorilor, şoferul era băut şi circula cu viteză prea mare într-o zonă cu restricţii. Muncitorul rănit şi şoferul autoturismului au fost transportaţi la spital cu două ambulanţe SMURD. Acum sunt în afara oricărui pericol.
În Constanţa, un şofer care îşi sărbătorea ziua de naştere a reuşit să doboare un stâlp şi un gard, dintr-o singură mişcare, după ce s-a urcat băut la volan. Bărbatul a scăpat nevătămat, dar poliţia i-a luat permisul şi i-a întocmit dosar penal. În plus, şoferul va fi nevoit să plătească şi stâlpul, şi gardul.
Un alt incident rutier similar a avut loc chiar în centrul Capitalei. O tânără, care îşi luase permisul în urmă cu zece luni, a reuşit să dărâme gardul de la Piaţa Universităţii din cauza vitezei excesive.
Alte 34 de accidente rutiere au avut loc în cursul zilei de marţi, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, în urma cărora 8 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 28 au fost grav rănite. Majoritatea accidentelor au avut loc în judeţele Argeş, Bacău, Galaţi, Maramureş, Timiş şi Teleorman.
Vinovaţi de aceste accidente au fost, în principal, şoferii, care nu au acordat prioritate sau nu şi-au adaptat viteza la condiţiile de drum.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: trafic rutier IGPR Infotrafic
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close