Antena 3 CNN Economic Auto Infotrafic. Un bărbat a fost lovit succesiv de trei maşini, pe drumul European 85

Infotrafic. Un bărbat a fost lovit succesiv de trei maşini, pe drumul European 85

Infotrafic. Un bărbat a fost lovit succesiv de trei maşini, pe drumul European 85
20 Oct 2008   •   08:59

Accidente teribile aseară pe drumul european 85, unde un bărbat care a vrut să traverseze strada în apropierea localităţii Poşta Câlnău din judeţul Buzău, a fost lovit succesiv de trei maşini. Potrivit primelor cercetări, vinovat de acest accident este chiar pietonul, care nu s-a asigurat înainte de a traversa strada. Din cauza accidentului, traficul rutier pe drumul European 85 a fost oprit timp de aproape o oră, până când angajaţii serviciului de medicină legală au reuşit să adune rămăşiţele bărbatului de pe şosea
Un incident similar s-a petrecut şi în zona localităţii Mihăileşti, unde un biciclist a fost izbit de o maşină în timp ce încerca să treacă strada. Biciclistul nu purta vestă reflectorizantă şi nici bicicleta nu era echipată cu sisteme de semnalizare pentru timp de noapte. În momentul în care a vrut să traverseze drumul European 85, nu s-a asigurat şi a ieşit direct în faţa unei maşini. Şoferul l-a observat prea târziu, astfel că impactul i-a fost fatal.
Alte peste 45 de accidente rutiere au avut loc în acest week-end, în urma cărora 12 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 43 au fost grav rănite. Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, cele mai grave accidente au avut loc în judeţele Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dolj, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ şi Satu Mare. În cele mai multe cazuri, conducătorii auto au fost responsabili de provocare accidentelor.
Principalele cauze ale accidentelor rutiere au fost traversarea neregulamentară, neacordarea priorităţii pietonilor, dar şi neadaptarea vitezei la condiţiile meteo-rutiere.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Infotrafic
Parteneri
Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close