Antena 3 CNN Economic Auto Cum să te asiguri că investiția într-o mașină second hand este cea mai bună decizie

Cum să te asiguri că investiția într-o mașină second hand este cea mai bună decizie

Achiziționarea unui autovehicul este întotdeauna un proces îndelungat. Indiferent că este vorba despre o mașină abia scoasă de pe porțile fabricii sau despre un model care a avut un alt prim proprietar, structura unui autoturism este mult prea complexă pentru ca această alegere să se facă de pe o zi pe alta.

Cum să te asiguri că investiția într-o mașină second hand este cea mai bună decizie
de Georgiana Adam    |    21 Oct 2020   •   16:40

Tocmai din acest motiv, posibilii cumpărători preferă să meargă la diverse târguri auto sau să facă un studiu de piață cu mult timp înainte de a lua decizia finală.

Nici nu e de mirare, întrucât costul pe care îl are o mașină pusă în vânzare nu este deloc de neglijat. Descoperă în rândurile următoare cum te poți asigura că decizia de a investi într-o mașină second hand este cea mai bună!

  1. Alege informat

Pe lângă aspectul estetic, un autoturism trebuie să fie funcțional. În achizițiile auto pe care le faci, informația corectă este cea care va determina realmente prețul pe care îl vei plăti. Spre exemplu, un autoturism reprezentat de un model mai vechi, dar cu îmbunătățiri vizibile și numeroase, va merita o sumă mai mare. Pe de altă parte, dacă vorbim despre un model relativ recent, dar care are probleme în materie de funcționare, costul cerut ar trebui să fie mult mai mic.

  1. Apelează la o echipă profesionistă

Mașinile second-hand reprezintă o bună oportunitate pentru ca fiecare persoană să aibă parte de autoturismul visat, în limitele bugetare. Dacă nu vrei să faci o investiție mai puțin inspirată, îți recomandăm să optezi pentru o echipă profesionistă de verificare auto. Pe lângă stabilirea numărului real de kilometri parcurși de autoturism, aceștia îți vor spune ce probleme funcționale întâmpină în decursul investigației.

La ora actuală, există numeroși samsari de mașini care obișnuiesc să ascundă, în mod profesionist, atât zgârieturile, cât și urmele de rugină. Atunci când nu sunt identificate, acestea afectează stratul de vopsea în profunzime, conducând la probleme pe care noua ta mașină second-hand le va scoate rapid în evidență. Oricât de mult ne-am informa din surse deschise și oficiale, experții în verificări auto sunt singurii în măsură să ne ofere o părere avizată cu privire la modelul pe care îl au în față. Alături de un echipament specializat, aceștia vor putea face o radiografie completă a autovehiculului. O astfel de investiție este infimă în comparație cu cea pe care o solicită o mașină second-hand, însă una capabilă să își demonstreze instant utilitatea.

  1. Verifică documentele mașinii

Pe lângă discuția pe care posibilul cumpărător o poartă cu vânzătorul auto, documentele mașinii sunt imperios necesare. Acestea pot fie să confirme, fie să infirme cele prezentate. Astfel, pe lângă nelipsita carte de identitate a mașinii, nu uita să întrebi vânzătorul și de certificatul de înmatriculare. De asemenea, în cazul în care observi o diferență între numele lui și cel înscris în acte, este recomandat să soliciți detalii. În anumite cazuri, această neconcordanță ar putea conduce la aflarea faptului că mașina este furată, lucru deloc dezirabil atunci când ești în căutarea unui autoturism second-hand pe care să te bazezi mulți ani de acum înainte.

Atât șoferii cu experiență, cât și cei novice împărtășesc același entuziasm de fiecare dată când achiziționează o nouă mașină pentru ei și/sau cei dragi lor. Asigură-te că te bucuri o perioadă îndelungată de acest sentiment, știind că investiția în mașina second-hand pe care ai pus ochii este cea mai bună pentru tine!

×
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close