Antena 3 CNN Economic Auto Japonia. În urma seismului violent uzinele Toyota vor rămâne închise

Japonia. În urma seismului violent uzinele Toyota vor rămâne închise

Japonia. În urma seismului violent uzinele Toyota vor rămâne închise
21 Iul 2007   •   16:22

Uzinele din Japonia ale grupului Toyota Motor Corp., cel mai mare constructor auto din Japonia şi din lume, vor fi închise şi luni din cauza pagubelor înregistrate de cel mai mare producător japonez de echipamente auto în urma cutremurului violent de la începutul acestei săptămâni. Potrivit unor oficiali din conducerea grupului Toyota, compania a decis că măsura de suspendarea producţiei pentru a şasea zi consecutivă se impune ca urmare a faptului că partenerul Riken Corp. intenţionează să redemareze treptat producţia la principala sa uzină de la Kashiwazaki abia la începutul săptămânii viitoare.

Un purtător de cuvânt de la Riken a anunţat că aproximativ 80% din echipamentele distruse de cutremurul de 6,8 grade au fost înlocuite, însă uzina nu este conectată încă la reţeaua de apă şi gaz natural, compania nefiind în măsură să precizeze când va reveni producţia al normal. Şi ceilalţi mari constructori auto japonezi, precum Honda Motor Corp., Nissan Motor Co., Mitsubishi Motors Corp. sau Mazda Motor Corp. au avut de suferit de pe urma pagubelor înregistrate de furnizorul de componente, urmând a-şi relua operaţiunile luni sau marţi.

Se estimează că această suspendare va reduce producţia industriei auto japoneze cu aproximativ 50.000 de unităţi, o cifră record care depăşeşte diminuarea cu 40.000 de unităţi a producţiei provocată de cutremurul care a lovit în anul 1995 oraşul Kobe.

Rompres

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close