Antena 3 CNN Economic Auto Lada, "noul" autoturism produs în Cecenia

Lada, "noul" autoturism produs în Cecenia

Lada, "noul" autoturism produs în Cecenia
09 Mai 2008   •   19:27

Republica separatistă Cecenia are, mai nou, o fabrică de automobile care produce maşini marca Lada. Joi, de pe linia de producţie a uzinei, a "ieşit" primul autoturism, conform unui comunicat al guvernului cecen, citat de Reuters. Kremlinul doreşte astfel să prezinte o nouă faţă a ţării devastate în urma războiului.

Ramzan Kadyrov, preşedintele Ceceniei, va fi primul posesor al unui automobil Lada fabricat în ţara sa. Modestul autoturism, o reminiscenţă a erei sovietice, se va alătura colecţiei sale ceva mai scumpe, printre maşinile şefului staului cecen numărându-se un Porsche 4x4 dar şi un Ferrari.

Uzina de la Groznîi are un parteneriat cu compania AutoVAZ. Fabrica va fabrica 20 maşini Lada pe zi şi va oferi aproximativ 10.000 de locuri de muncă, un lucru foarte bun pentru cetăţenii Ceceniei, o ţară în care rata şomajului este foarte ridicată.

Din 1994, soldaţii ruşi au purtat două războaie împotriva rebelilor ceceni şi, cu toate că luptele nu s-au încheiat încă în totalitate, Kremlinul declară că acest conflict a luat sfârşit. Pentru a menţine stabilitatea în zonă Moscova îl susţine pe Kadyrov, un fost rebel în vârstă de 31 de ani.

În ultimii ani, s-a muncit intens la asfaltarea drumurilor din Cecenia dar şi la reconstrucţia capitalei Groznîi, unul dintre cele mai distruse oraşe din lume, conform ONU.

Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close