Antena 3 CNN Economic Auto A fost lansată prima maşină electrică ultracompactă. Cât costă autoturismul apărut în România

A fost lansată prima maşină electrică ultracompactă. Cât costă autoturismul apărut în România

A fost lansată în România, în premieră europeană, maşina electrică de oraş la doar 5000 de euro. 

A fost lansată prima maşină electrică ultracompactă. Cât costă autoturismul apărut în România
Sursa foto: evolioshop.com
de Georgiana Adam    |    15 Sep 2022   •   09:35

Modelul economic este perfect pentru tineri. O încărcare completă a bateriei durează aproximativ şase ore și oferă o autonomie maximă de până la 80 de kilometri.

Un startup românesc în domeniul vehiculelor electrice a lansat în premieră europeană o maşină electrică ultracompactă, sub numele Q2. 

Autovehiculul are un design avangardist, cu tentă retro, bord digital şi finisaje premium.

"Atât dimesiunile cât şi lăţimea de 120 cm îl fac extrem de manevrabil şi agil în trafic şi extrem de uşor de parcat. 

Această maşină se adresează în special tinerilor, dar şi adulţilor care au nevoie de mobilitate, dar şi persoanelor în vârstă", spune Liviu Nistoran, CEO Evolio Mobility.

Geamuri electrice, închidere centralizată, cameră video marşarier, trapă de sticlă panoramică, scaune din piele ecologică sunt câteva din dotările standard ale acestei maşini electrice.

Maşina dispune şi de o aplicaţie special concepută care arată detalii importante pentru şofer.

"Această maşină comunică cu smartphone-ul şi primeşti diverse informaţii de la maşină pe telefon, cum ar fi poziţia geografică, gradul de încărcare al bateriei, alarmă, dacă maşina este mişcată primeşti o alarmă instant pe telefon, precum şi alte rapoarte şi info grafice", explică Liviu Nistoran.

Preţul de lansare în România al modelului de bază este 4999 euro care include şi TVA, prin programul Rabla plus. Maşina este deja disponibilă, cu livrare în maximum patru luni.

×
Subiecte în articol: masina masina electrica Evolio
Parteneri
Abonează-te la canalul oficial de WhatsApp al Antena CNN
x close