Antena 3 CNN Economic Auto Licitaţia pentru deszăpeziri a fost organizată abia azi. Orban: de vină sunt foştii miniştri

Licitaţia pentru deszăpeziri a fost organizată abia azi. Orban: de vină sunt foştii miniştri

Licitaţia pentru deszăpeziri a fost organizată abia azi. Orban: de vină sunt foştii miniştri
14 Dec 2007   •   19:01

Zeci de accidente au avut loc joi noaptea pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, din cauza gheţii de pe carosabil. S-au stricat maşinile de deszăpezire - asta a fost scuza celor de la Administraţia Drumurilor. De fapt, Administraţia nu avea ce utilaje să trimită pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, pentru că nu avea o firmă care să se ocupe de asta. Abia astăzi a fost organizată licitaţia pentru atribuirea contractelor de deszăpezire.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat că a căzut deja primul cap în toată această problemă. Vinovat: directorul regionalei care avea în responsabilitate Autostrada Bucureşti-Piteşti, spune Orban. De altfel, ministrul Transporturilor a pasat responsabilitatea acolo unde s-a putut. Şi cei care au fost miniştri până acum răspund de ceea ce s-a întâmplat anul ăsta cu licitaţiile.

Din cauza procedurii, există posibilitatea contestării caietului de sarcini. Licitaţia a demarat în octombrie, însă a fost depusă o contestaţie care a fost rezolvată foarte târziu. Cu toate astea, ministrul susţine că a făcut apel la toţi directorii de regionale să acorde ajutor pe autostradă. A apărut însă o altă problemă: ?firmele care ne-au furnizat utilaje nu au avut timp să facă toate expertizele tehnice şi multe dintre utilajele puse la diposziţie pe autostradă nu erau bine echipate?. Soluţia lui Ludovic Orban pentru zecile de şoferi care au rămas fără maşini din cauza drumurilor a fost scurtă: să dea în judecată Compania de Autostrăzi.

Ludovic Orban, despre drumuri, licitaţii şi vinovaţi:  

Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close