Lovitură pentru românii care au mașini înmatriculate în Bulgaria

25 Mai 2016   •   11:26
Lovitură pentru românii care au mașini înmatriculate în Bulgaria Foto: freeimages.com

Parlamentul de la Sofia a decis anularea automată a înmatriculării autoturismelor ce nu au asigurare de răspundere civilă auto, scrie europalibera.ro.

În ultimii ani peste 100 000 de automobile care circulă în România, Moldova și Grecia au fost înmatriculate în Bulgaria. Proprietarii, însă, de regulă, evită să se deplaseze anual la sud de Dunăre pentru a-și reînnoi Asigurarea de răspunderea civilă auto. Când se produce un incident de circulație pagubele sunt plătite de Fondul de garanție constituit de companiile bulgare de asigurări.

Într-o încercare de a limita aceste pierderi Ministerul de interne a cerut anularea automată a înmatriculării autoturismelor ce nu au RCA. În acest scop Fondul de garanție va verifica periodic automobilele cu asigurarea obligatorie expirată, va trimite informația poliției rutiere care va anula înmatricularea respetivă. Drept urmare, Fondul nu va fi obligat să plătească recompense.

Asigurarea de Răspundere civilă auto costă în Bulgaria între 75 și 400 de euro pe an în funcție de capacitatea cilindrică a motorului, a orașului înmatriculării, a vârstei și a numărului de accidente provocate de proprietarul mașinii.

 

x close