Antena 3 CNN Economic Auto Mai mult de jumătate dintre români vor maşină nouă, în următorii doi ani

Mai mult de jumătate dintre români vor maşină nouă, în următorii doi ani

Mai mult de jumătate dintre români vor maşină nouă, în următorii doi ani
21 Mai 2008   •   19:14

România este singura ţară din Uniunea Europeană în care mai mult de jumătate din populaţie vrea să-şi schimbe maşina în următorii doi ani. În comparaţie, doar o treime dintre maghiari, nemţi sau polonezi visează la o altă maşină. Potrivit unui studiu realizat de GE Money România, românii vor să cheltuiască, în medie, 8.400 de euro pentru viitoarea maşină. Majoritatea preferă să apeleze la împrumuturi bancare sau contracte de leasing.

Surprinzător, un român este dispus să plătească o rată lunară de 350 de euro, în timp ce un german nu vrea să scoată din buzunar mai mult de 260 de euro. "Portretul robot" al viitorului posesor auto este: bărbat, tânăr, necăsătorit, cu venit peste medie. Preţul nu este principalul criteriu luat în considerare la achiziţionarea unei maşini.

Românii sunt mai interesaţi de starea tehnică, anul fabricaţiei şi consumul de combustibil al maşinii. În primele patru luni ale acestui an, vânzările de autoturisme noi au crescut cu 9,1% faţă de aceeaşi perioadă din 2007.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close