Antena 3 CNN Economic Auto Maşini exclusiviste pot fi admirate la Bucureşti

Maşini exclusiviste pot fi admirate la Bucureşti

Maşini exclusiviste pot fi admirate la Bucureşti
24 Mai 2007   •   11:03

20 de Dacii într-o singură maşină. Vorbim fireşte de preţul unor Ferarri, Lamborghini, Pagani Zonda sau Koenigsegg. Sunt doar câteva dintre maşinile de lux care pot fi admirate în aceste zile la Bucureşti. Nici una nu e mai ieftina de 200.000 de euro. Aşa ceva n-a mai văzut Bucureştiul niciodată. Maşini, cu adevărat, una şi una. Scumpe dar mai ales exclusiviste. Construite doar pentru o clientelă selectă şi realizate de firme care, cu cel mult 40 de angajaţi, produc câte 20 de maşini pe an. N-au o problemă cu asta: o maşină de-a lor face cat 10 dintre cele mai scumpe limuzine de serie.

720.000 de euro. Atât face cea mai rapidă maşină din lume la clasa roadster. E însă ieftină faţă de cea mai scumpă maşină sosită la târg: Ferari Enzo. Costă aproape 1 milion de euro. Există însă şi oferte mai "normale" din punct de vedere financiar. În cadrul expoziţiei pot fi admirate şi motoare exclusive şi unice.

O astfel de expoziţie se desfăşoară doar în câteva capitale ale Europei. Organizatorii nu s-au oprit întâmplător în România. Pe meleagurile mioritice există deja câteva dintre cele mai scumpe maşini: Bugati Veiron, Maibach, Rolce Royce sau Bentlley fac deja slalom printre gropi. Aşa că speranţa ca expozanţii să şi vândă ceva în cele 4 zile de showroom nu este chiar o utopie.

Observator

×
Parteneri
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
x close