Antena 3 CNN Economic Auto Măsură istorică în Cuba. Importul liber de vehicule, interzis de jumătate de secol, a fost autorizat

Măsură istorică în Cuba. Importul liber de vehicule, interzis de jumătate de secol, a fost autorizat

Măsură istorică în Cuba. Importul liber de vehicule, interzis de jumătate de secol, a fost autorizat
Sursa foto: Foto: pages.vassar.edu
19 Dec 2013   •   20:20
Importul liber de vehicule, interzis de jumătate de secol, a fost autorizat oficial de către guvernul cubanez, relatează AFP.

Consiliul de miniştri a aprobat, miercuri, "noi norme care încadrează importul şi comercializarea de vehicule cu motor", care vor fi "publicate în următoarele zile în Monitorul Oficial".

De acum va fi autorizată vânzarea en detail a motocicletelor, autoturismelor, furgonetelor, camionetelor şi microbuzelor importate, noi sau de ocazie, pentru cubanezii şi străinii care locuiesc pe insula comunistă, precum şi pentru organizaţiile străine sau diplomatice, la preţuri "similare celor practicate pe piaţa" de vânzare-cumpărare între particulari, deschisă din septembrie 2011.

Liberalizarea importurilor de vehicule se va face "gradual", iar produsul acestor vânzări va permite crearea unui "fond special pentru dezvoltarea transportului public", care întâmpină numeroase dificultăţi pe insulă.


×
Subiecte în articol: Cuba
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close