Antena 3 CNN Economic Auto Mazda KAAN câştigă concursul de design de la Los Angeles. Aşa va arăta automobilul sport în 2025?

Mazda KAAN câştigă concursul de design de la Los Angeles. Aşa va arăta automobilul sport în 2025?

Mazda KAAN câştigă concursul de design de la Los Angeles. Aşa va arăta automobilul sport în 2025?
27 Noi 2008   •   19:08

Mazda a câştigat concursul de design "Motor Sports 2025", care a avut loc la Salonul Auto de la Los Angeles. Nouă companii de design din sudul Californiei şi-au prezentat viziunile în privinţa felului în care ar putea arăta automobilul sportiv, cu zero emisii, în viitor, peste 17 ani mai precis. Mazda KAAN, concepută de MNAO (Mazda North American Operation), a fost desemnat câştigătorul competiţiei.
Conceptul Mazda a fost ales de juriu mulţumită felului în care este încorporată tehnologia inovatoare în designul unic al maşinii. Vehiculul foloseşte un sistem electroni brevetat care îi permite să atingă viteze de până la 400 de kilometri pe oră, şi având în acelaşi timp zero emisii poluante.

Mazda KAAN este concepută pentru a rula pe o pistă de curse, pe a cărei suprafaţă se află un polimer special ce conduce curentul electric, vehiculul fiind alimentat în acest fel.

Designul exterior a fost inspirat de câmpurile electrice şi de texturi întâlnite în natură. Este desenată în jurul puternicelor roţi electrice, iar cockpit-ul funcţionează ca o capsulă menită a-l proteja pe şofer.

Fotografii: Mazda
Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close