Antena 3 CNN Economic Auto Mazda2 a fost desemnată cea mai bună maşină din lume în anul 2008

Mazda2 a fost desemnată cea mai bună maşină din lume în anul 2008

Mazda2 a fost desemnată cea mai bună maşină din lume în anul 2008
26 Aug 2008   •   13:33

Mazda2 a lăsat competiţia la standuri fiind aleasă cea mai bună maşină din lume în anul 2008 (WORLD CAR OF THE YEAR 2008), anunţă publicaţia The Sun. Performanţa automobilului Mazda2 este cu atât mai mare cu cât a reuşit să întreacă 38 de rivali de marcă din industria auto, convingând 47 de membri ai juriului format din prestigioşi jurnalişti internaţionali.

Locurile doi şi trei au fost ocupate de Ford Mondeo şi Mercedes-Benz C-Class. Maşina arată foarte bine, are performanţe extraordinare şi, în plus, este un automobil ieftin. Jurnaliştii care au încoronat Mazda2 cu cea mai înaltă distincţie din domeniul auto, au luat în calcul şi consumul redus al maşinii, aceasta fiind considerată un bun luptător în bătălia ecologistă, de reducere a emisiilor de gaze.



Dintre câştigătorii ediţiilor anterioare ale competiţiei amintim Lexus LS460 (2007), BMW Seria 3 (2006) şi Audi A6 (2005). Mazda2 s-a aflat şi printre finalistele concursului Cel mai Bun Design al Anului 2008 (World Design of the Year 2008), împreună cu Volvo C30 şi Audi R8.

"World Car of the Year" (WCOTY) este un program iniţiat, organizat şi condus de jurnalişti auto din întreaga lume. Maşinile luate în considerare pentru această distincţie trebuie să fie comercializate în cel puţin cinci ţări din întreaga lume, înainte de data de 1 ianuarie a anului în care este decernat premiul.

Organizatorii competiţiei susţin că aceasta este una cât se poate de obiectivă, credibilă şi integră, deoarece WCOTY nu este afiliat şi nici influenţat de vreo publicaţie sau producător auto. Este administrat de o corporaţie non-profit din care fac parte jurnalişti din Asia, Europa şi America de Nord.

Fotografii: Wcoty.com

Antena3.ro

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close