Antena 3 CNN Economic Auto Ministerul Transporturilor nu a alocat bani pentru întreţinerea autostrăzilor

Ministerul Transporturilor nu a alocat bani pentru întreţinerea autostrăzilor

Ministerul Transporturilor nu a alocat bani pentru întreţinerea autostrăzilor
14 Aug 2007   •   18:42

Anul acesta, Ministerul Transporturilor (MT) nu a alocat nici un leu pentru întreţinerea singurelor autostrăzi date în folosinţă din ţară respectiv Bucureşti ? Piteşti şi Bucureşti ? Cernavodă. Anual sunt necesare fonduri de circa 50 de milioane de euro pentru întreţinerea celor 227 kilometri de autostradă, potrivit reprezentanţilor Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Întârzierile la întreţinere fac ca 60% din reţeaua de drumuri să aibă nevoie de reparaţii sau modernizări, care sunt mai scumpe decât întreţinerea. De asemenea, costurile cu întreţinerea maşinilor cresc, iar viteza de circulaţie se reduce, scrie Jurnalul Naţional.

Ministerul a alocat anul acesta doar 145 de milioane de lei pentru întreţinerea curentă a drumurilor publice, deşi necesarul estimat se ridică la peste 465 de milioane de lei. Pentru reparaţii curente au fost alocate doar 18,59 milioane de lei faţă de cele 464,7 milioane solicitate de CNANDR. Cu banii alocaţi compania nu va putea întreţine nici măcar 10% din lungimea totală a reţelei de drumuri naţionale, de 15.700 de kilometri.

×
Parteneri
Incendiu violent la hala unui producător de tâmplărie PVC! Mesaj Ro-Alert trimis populației
x close