Antena 3 CNN Economic Auto Modificările aduse Codului Rutier

Modificările aduse Codului Rutier

Modificările aduse Codului Rutier
29 Iun 2007   •   09:11

Guvernul a renunţat la obligativitatea examenului pentru recuperarea carnetului de către şoferi. Este cea mai importantă modificare adusă codului rutier, la jumătate de an de la intrarea lui în vigoare. Măsura are şi excepţii, însă. Vor da examen pentru recuperarea carnetului acei şoferi care au produs un accident de circulaţie pentru că au băut sau pentru că nu au acordat prioritate de trecere, au depăşit pe unde nu e voie, sau au trecut pe roşu la semafor. Aceste greşeli nu sunt tolerate pentru că pun viaţa celorlalţi în pericol.

Şoferii al căror permis a fost suspendat pentru 90 de zile şi vor să-l recupereze mai repede pot cere reexaminarea înainte de expirarea termenului de suspendare. În cazul în care nu se prezintă sau nu trec examenul, suspendarea va fi prelungită cu încă 30 de zile. Şoferilor care depăşesc limita legală de viteză cu peste 50 km/oră li se va suspenda permisul, dar vor putea circula cu o dovadă timp de 15 zile. Şoferii care îşi schimbă domiciliul, nu mai vor fi obligaţi să îşi schimbe şi permisul auto.

O altă noutate este conceptul de ?constatare amiabilă?, aplicat în cazul unor tamponări uşoare. Procedurile de constatare şi de acordare a despăgubirilor vor fi simplificate prin implicarea societăţilor de asigurări auto. Modificarea se va aplica de la începutul anului viitor. Noutăţile codului rutier vor intra în vigoare imediat ce vor fi publicate în Monitorul Oficial. E o chestiune de câteva zile, codul rutier fiind modificat prin ordonanţă de urgenţă a cabinetului.

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close