Antena 3 CNN Economic Auto Motocicliştii implicaţi în 20% din accidentele din Capitală

Motocicliştii implicaţi în 20% din accidentele din Capitală

Motocicliştii implicaţi în 20% din accidentele din Capitală
13 Iul 2007   •   17:10

Conducătorii de motociclete, motoscutere şi mopede au fost implicaţi, în primele şase luni ale anului, în peste 300 de accidente rutiere produse în Capitală, se arată într-o analiză a Brigăzii de Poliţie Rutieră. Potrivit sursei citate, ponderea acestui mijloc de transport în accidentele grave (67) a fost de peste 20%. Conform aceleiaşi analize, există o mare discrepanţă între ponderea mică pe care aceste vehicule o deţin, din totalul celor înmatriculate (1,7%), şi ponderea accidentelor rutiere soldate cu morţi şi grav răniţi, în care sunt implicate motoarele pe două roţi.

Numai în primele zece zile ale lunii iulie, pe străzile Capitalei s-au produs 25 de accidente rutiere soldate cu moartea unei persoane şi rănirea altor 24, motocicliştii fiind de vină în zece cazuri. Aceeaşi analiză relevă faptul că, de cele mai multe ori, vinovăţia aparţine şi conducătorilor auto, care nu se asigură la plecarea de pe loc, la schimbarea direcţiei de mers ori nu acordă prioritate.

Totodată, Brigada de Poliţie Rutieră recomandă motocicliştilor să evite acelerările excesive şi să nu ruleze cu o viteză mai mare decât limita legală, să folosească permanent luminile de întâlnire, să nu facă slalom printre maşini şi să poarte, împreună cu pasagerul din spate, căşti de protecţie omologate.

Rompres

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close