Mulți vor această dotare la mașină, însă s-a dovedit o mare țeapă. Ce să nu alegi niciodată când îți cumperi un autoturism

de D.G.    |    17 Oct 2017   •   14:57
Mulți vor această dotare la mașină, însă s-a dovedit o mare țeapă. Ce să nu alegi niciodată când îți cumperi un autoturism foto: Pixabay.com

Plafoanele din sticlă erau fiţa supreme la o maşină acum 20- 25 de ani. Atunci cele mai multe erau trape.

Apoi au apărut şi plafoanele fixe din sticlă. O alte senzaţie deosebită. Avantajul e că porţiunea prin care poți vedea stelele e mult mai mare, scrie Promotor.

Acum vine însă buba pe care nu am bănuit-o. Consumer Reports scrie că dintr-un studiu NHTSA (National Highway Traffic and Safety Amdinistration) reiese că din 1995 până azi, 860 de americani s-au trezit cu plafoanele transparente explodate. Cele mai multe dintre ele – 71% - au fost reclamaţii înregistrate după 2011.

Explicaţia e simplă, logică şi de luat în calcul. Din cauza suprafeţelor din ce în ce mai mari allocate plafoanelor, ele înmagaznează mai multă căldură direct de la soare, fiind expuse mereu, fie că staţionează, fie că sunt în mers. Pentru că nu au spaţiu de dilatare /destindere, plesnesc.

x close