Antena 3 CNN Economic Auto Nissan Pivo determină alcoolemia şoferului (GALERIE FOTO)

Nissan Pivo determină alcoolemia şoferului (GALERIE FOTO)

Nissan Pivo determină alcoolemia şoferului <font color=red>(GALERIE FOTO)</font>
04 Aug 2007   •   12:16

Nissan a prezentat o nouă tehnologie prin care se poate afla dacă şoferul autoturismului a băut, iar dacă alcoolemia sa este ridicată, maşina nu porneşte. Mecanismul revoluţionar include senzori pentru respiraţie, senzori ce analizează transpiraţia palmelor şi o cameră de luat vederi care scanează retina şi determină capacitatea de reacţie vizuală. Această nouă tehnologie se află în continuare în studiu, urmând să fie introdusă pentru a reduce numărul victimelor accidentelor rutiere. Prototipul Nissan Pivo, maşina electrică ce oferă o mulţime de avantaje celor care au nevoie de o maşină de oraş uşor de condus, va putea beneficia de noua tehnologie în 2015.

Pivo s-a bucurat de un real succes în rândul cunoscătorilor, fiind prezentată la Nissan Advanced Technology Center. Maşina electrică nu este dăunătoare mediului, şi, în plus, prin design-ul ei futuristic, pare să aibă toate avantajele.

Cea mai interesantă caracteristică a maşinii este cabina ovală a şoferului, care se roteşte, eliminând necesitatea marşarierului. Vizibilitatea excelentă oferită de construcţia maşinii o transformă într-un model fiabil, dar foarte cochet, în acelaşi timp.

Antena3.ro

Mai multe detalii pe BBC News

GALERIE FOTO

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close