Antena 3 CNN Economic Auto Nissan va reduce producţia din Japonia

Nissan va reduce producţia din Japonia


Nissan va reduce producţia din Japonia
16 Mar 2007   •   15:24

Nissan Motor Co., al treilea producător auto al Japoniei, a anunţat vineri că va reduce producţia la două centre din Japonia pe fondul scăderii cererii de pe piaţa niponă. Purtătorul de cuvânt al companiei, Pauline Kee, nu a dezvăluit amploarea acestei reduceri a producţiei, precizând doar că este vorba de două centre de producţie, Kanagawa şi Tochigi. Cotidianul Nikkei a raportat de curând că producătorul nipon intenţionează să reducă producţia cu 20 procente la fiecare din cele două fabrici. Capacitatea de producţie la centrul Kanagawa este de 334.000 de unităţi anual în timp ce la Tochigi se produc anual 192.000 de unităţi.

Luna trecută, Nissan a redus cu 12 la sută valoarea estimărilor anuale de profit, după scăderea cu 22,6 procente a profiturilor din perioada octombrie - decembrie. Preşedintele Carlos Ghosn a declarat 'o criză de performanţă' la producătorul auto nipon. Fiecare din cele două fabrici au două linii de producţie în două schimburi. Pe câte o linie de la fiecare fabrică, personalul va fi redus de la două schimburi la unul, între aprilie şi iunie, a precizat Kee. Reducerea profiturilor în trimestrul patru al anului trecut a fost cauzată de creşterea preţurilor componentelor, consolidarea competiţiei şi încetinirea vânzărilor.

Profiturile nete au scăzut la 104,5 miliarde yeni (870,8 milioane dolari sau 66,8 milioane euro), în perioada octombrie - decembrie, care este de fapt trimestrul trei al anului fiscal 2006, pentru compania niponă. În trimestrul trei al anului fiscal 2005, profiturile nete au fost de 135 miliarde yeni. Nissan a redus, de asemenea, valoarea estimărilor pentru anul fiscal 2006 (care se va încheia la 31 martie) cu 12 la sută. La nivel global, vânzările companiei nipone au scăzut cu trei procente, cifrându-se la 795.000 de autovehicule.

Rompres

×
Parteneri
Restricții de circulație, pe cele mai mari artere din București, în acest weekend
x close