Antena 3 CNN Economic Auto Noi situaţii în care înmatricularea unei maşini se poate suspenda sau radia. Schimbarea de care trebuie să ştie toţi şoferii | MAI vrea să schimbe iar Codul rutier

Noi situaţii în care înmatricularea unei maşini se poate suspenda sau radia. Schimbarea de care trebuie să ştie toţi şoferii | MAI vrea să schimbe iar Codul rutier

Apar două noi modificări propuse de Ministerul Afacerilor Interne la Codul rutier, privind suspendarea înmatriculării unei maşini sau radierea ei.

Noi situaţii în care înmatricularea unei maşini se poate suspenda sau radia. Schimbarea de care trebuie să ştie toţi şoferii | MAI vrea să schimbe iar Codul rutier
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    11 Oct 2023   •   08:00

Schimbările apar într-un proiect de ordonanță pus recent în dezbatere publică.

În proiect sunt noi situații în care se va suspenda şi radia înmatricularea maşinilor, în afară de cazul în care expiră poliția de asigurare de răspundere civilă auto (RCA).

Este vorba despre radierea unei maşini, din oficiu, de autoritatea care a făcut înmatricularea - în situația în care înmatricularea a fost suspendată timp de nouă luni pentru nesolicitarea transcrierii transmiterii dreptului de proprietate și când înmatricularea a fost suspendată timp de trei ani pentru expirarea inspecției tehnice periodice (ITP). 

Una dintre cele mai importante modificări propuse de MAI prin proiectul de OUG aflat în dezbatere este reglementarea, în Codul rutier, a unei noi situații în care se suspendă înmatricularea unui vehicul. Este vorba, mai exact, de suspendarea înmatriculării în cazul lipsei unei polițe RCA valabile.

Astfel, nu doar în cazul expirării ITP, ca acum, ci și-n cazul expirării RCA va interveni suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului.

Totodată, prin proiectul de OUG sunt introduse două noi situații de radiere din evidență a unui vehicul, din oficiu, de către autoritatea care a efectuat înmatricularea. 

Mai precis, se va radia un vehicul atunci când înmatricularea a fost suspendată timp de nouă luni pentru că noul proprietar nu a solicitat transcrierea transmiterii dreptului de proprietate și când înmatricularea a fost suspendată timp de trei ani pentru expirarea sau, după caz, anularea ITP, potrivit avocatnet.ro.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close