Antena 3 CNN Economic Auto Noile roviniete, pe piaţă în două săptămâni, la preţuri între 4 şi 1.200 de euro

Noile roviniete, pe piaţă în două săptămâni, la preţuri între 4 şi 1.200 de euro

Noile roviniete, pe piaţă în două săptămâni, la preţuri între 4 şi 1.200 de euro
16 Iul 2008   •   18:35

Veşti bune pentru şoferii care au nevoie de roviniete! Noile roviniete se vor găsi în benzinăriile din toată ţara, în două săptămâni. Autorităţile spun că, până la sfârşitul anului, vor fi distribuite 12 milioane de bucăţi. Rovinieta de o zi este portocalie şi costă între 4 şi 11 euro. Nu este valabilă însă pentru autoturisme şi nici pentru vehiculele de transport de până la 3,5 tone. Posesorii acestor maşini pot cumpăra roviniete mov, valabile o săptămână, cu preţuri între 6 şi 55 de euro.

Cele cu o valabilitate de o lună sunt verzi şi costă între 7 euro pentru autoturisme şi 143 de euro pentru vehiculele de mare tonaj. Rovinietele albastre, pentru un an, sunt cele mai scumpe: 28 de euro pentru maşinile mici şi 1.200 de euro pentru autocamioane.



Noile roviniete conţin mai multe elemente de siguranţă. "Holograma în sine este un element de siguranţă şi mai are pe ea altele, care pot fi identificate parţial cu ochiul liber, dar cel mai bine la microscop", a declarat Ştefan Szobotka, director de comunicare Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Actualele rovignete galbene, valabile un an, se vor mai putea cumpăra de la oficiile poştale până la epuizarea stocului.

Antena 3

×
Parteneri
Hidroelectrica a anunţat perioada în care se transmite indexul în mai 2024
x close