Antena 3 CNN Economic Auto Noile versiuni Audi A3 şi S3 au fost lansate oficial în România (Galerie foto)

Noile versiuni Audi A3 şi S3 au fost lansate oficial în România (Galerie foto)

Noile versiuni Audi A3 şi S3 au fost lansate oficial în România (Galerie foto)
19 Sep 2008   •   16:00

PorscheRomânia a lansat vineri, într-un cadru select, la ClubulDiplomaţilor, versiunile cu facelift ale Audi A3 şi A3 Sportback,modelele de top ale mărcii fiind reprezentat de S3 şi S3 Sportback.

Caracterul sportiv al automobilelor este subliniat de noile detaliiale profilului aerodinamic, capota motorului şi aripile fiind acummai expresive, iar barele de protecţie şi grila Singleframe au fostfin restilizate.

FOTOGRAFII DE LA LANSAREA NOILOR VERSIUNI AUDI A3



Farurilebixenon care funcţionează prin intermediul a şapte LED-uri suntdisponibile ca dotare opţională în timp ce luminile de zisunt oferite în dotarea standard. Lateralul automobilelor afost şi el uşor restilizat. Astfel, oglinzile exterioare dispun desemnalizatoare integrate iar mânerele portierelor au fostmodificate.



VersiuneaSport Ambition dispune de jante cu dimensiunea de 17 inch care aufost fabricate din aluminiu turnat. În partea din spate aufost operate de asmenea modificări, la bara de protecţie dar şi lastopuri, care ?generează un efect optic neobişnuit?, după cumse arată în comunicatul de presă al importatorului.



Portbagajul modelului A3 cu trei uşi are acum o nouămargine care conferă un plus de eleganţă. Dimensiunile noilorautomobile s-au mărit şi ele datorită modificărilor pe care le-ausuferit. Astfel, modelul A3 este mai mare cu 25 de milimetri,măsurând 4,24 metri în lungime, iar versiunea A3Sportback este cu şase milimetri mai lungă, ajungând acum la4,29 metri.



La interior, benzile cromate discrete adăugatesistemului de ventilaţie, întrerupătorului de lumini şiconsolei centrale, conferă un plus de rafinament. Instrumentele debord au cadrane de culoare neagră cu acele indicatoare roşii.



Unecran de înaltă rezoluţie inscripţionat cu alb, care oferăinformaţii şoferului, este disponibil la versiunile Ambiente şiAmbition. Modelul de top, Audi S3, este oferit cu scaune de tipscoică şi pedale din aluminiu, pentru a sublinia caracterul sportival automobilului. Portbagajul modelelor Audi A3 au un volum cuprinsîntre 350 şi 1100 de litri.

Sunt oferite cincivariante de motorizare pe benzină şi trei TDI. Şase dintre acesteaau injecţie directă şi supraalimentare. Propulsorul de 1,6 ldezvoltă 75 kW (102 CP), motorul 1.4 TFSI are o putere de 92 kW (125CP), 1.8 TFSI de 118 kW (160 CP), iar versiunea 2.0 TFSI de 147 kW(200 CP), în timp ce motorul de 3,2 l şi şase cilindrigenerează 184 kW (250 CP).



Sunt disponibile treipropulsoarele diesel. Un TDI de 1,9 l care dezvoltă o putere de 77kW (105 CP) şi două versiuni TDI de 2,0 l ce furnizează 140respectiv 170 CP. Cele două motoare reproiectate TDI de doi litribeneficiază de un nou sistem de injecţie common rail.

Versiunilede top, Audi S3 şi S3 Sportback au aceeaşi motorizare 2.0 TFSI,care dezvoltă o putere de 195 kW (265 CP) şi un cuplu de 350 Nm,atins între 2500 şi 5000 rpm. Acceleraţia de la 0 la 100 dekilometri pe oră se face în 5,8 secunde, viteza maximă fiindde 250 de km/h. Consumul în cazul acestei motorizări este de8,5 litri la suta de kilometri.

Înprivinţa transmisiei, cinci dintre cele opt motoare sunt cuplatestandard cu transmisii manuale cu şase trepte de viteză. Motoarele1.6 şi 1.9 TDI dispun de o transmisie cu cinci trepte, iar motorulde 3,2 l este echipat cu transmisia S tronic cu dublu ambreiaj.Transmisia quattro a fost îmbunătăţită pentru motoareleîncepând de la 103 kW (140 CP). Vârful de gamă,Audi S3, are o transmisie manuală cu şase trepte care distribuieputerea către un grup motopropulsor quattro.


Modelele Audi A3 sunt disponibile în trei linii de dotări: Attraction,Ambition şi Ambiente. Cea din urmă este echipată cu senzori delumină şi de ploaie şi cu un nou parbriz cu protecţie acustică.Este disponibil şi un sistem audio performant, Bose, plus conexiuneiPod.

Preţulde pornire pentru noua gamă Audi A3 este de 19.800 euro cu TVA.,putând ajunge, în cazul modelului S3 2,0 TFSI quattro, la38.785 cu TVA.

Florin Tulbure, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: lansare audi auto porsche
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close