Antena 3 CNN Economic Auto Nou vehicul ecologic, cu un consum record de 0.784 litri la suta de km

Nou vehicul ecologic, cu un consum record de 0.784 litri la suta de km

Nou vehicul ecologic, cu un consum record de 0.784 litri la suta de km
22 Noi 2007   •   09:38

Compania americană Aptera, propune un vehicul capabil sa atingă un consum record de 0.784 litri la suta de kilometri, la un preţ sub 20.500 de euro. Modelul ecologic cu trei roţi, are o formă aerodinamică şi dispune deja de două versiuni, una total electrică şi una hibridă, pusă în mişcare de un generator alimentat cu benzină şi un tren de rulare electric. Habitaclul oferă spaţiu pentru doi adulţi pe locurile frontale, iar în spate pasagerii pot alege între un portbagaj destul de încăpător sau un scaun pentru copil.

Noul model a fost botezat Typ 1, Aptera anunţând că versiunea eletrică este aşteptată să debuteze pe piaţă la mijlocul anului viitor, hibridul urmând să-şi facă apariţia şi el la scurt timp după acesta, informează cei de la Automarket.ro.

Versiunea electrică nu emite CO2 şi poate atinge o autonomie de 195 de kilometri, iar hibridul se poate lăuda cu o independenţă de rulare de 965 de kilometri.

Ambele versiuni vor putea fi încărcate cu energie electrică de la orice fel de priză.


Compania Aptera a deschis o listă de aşteptare pentru cei care doresc să deţină noul tip de maşină ecologică. 400 de persoane şi-au afirmat deja intenţia de a achiziţiona un asemenea vehicul.

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close