Antena 3 CNN Economic Auto Noua taxă auto este... pe dos

Noua taxă auto este... pe dos

Noua taxă auto este... pe dos
26 Apr 2007   •   18:09

Noua variantă a taxei de înmatriculare îi nemulţumeşte şi pe vânzătorii de maşini noi şi pe cumpărătorii de autoturisme la mâna a doua. Nici măcar ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, nu poate explica convingător de ce s-a schimbat formula de calcul. Acum, cu cât maşina este mai nouă, cu atât taxa de înmatriculare este mai mare.

Pentru Varujan Vosganian, o maşină veche de cinci ani poluează la fel de mult ca una noă. Logica demnitarului sună aşa: maşina veche poluează mai puţin pentru că are o durată de viaţă mai scurtă. ?Pentru o maşină nouă Euro 3 vom plăti mai mult decât pentru o maşină tot Euro 3, dar care are trei ani vechime, fiindcă prima va avea o perioadă mai mare de poluare?.

Pentru ministru, e mai importantă durata teoretică a poluării decât cantitatea de noxe aruncată în aer de o rablă. Dealerii spun că, oricum, taxa lui Vosganian nu va opri invazia rablelor din Vest. ?Oricum costurile acestei taxe sunt foarte mari şi împiedică, din nou, importurile de maşini second-hand. Această taxă nu este oricum binevenită?, spune Ciprian Coşconel, reprezentant vânzări auto.

Noua taxă trebuie aprobată de Parlament şi agreată de Comisia Europeană.

Observator

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close