Antena 3 CNN Economic Auto Numărul agenţilor de poliţie rutieră a fost suplimentat

Numărul agenţilor de poliţie rutieră a fost suplimentat

Numărul agenţilor de poliţie rutieră a fost suplimentat
29 Dec 2007   •   16:10

Poliţiştii rutieri vor fi prezenţi în special pe porţiunile de drum unde riscul de accidente este mai mare şi la orele de trafic intens, atât pentru fluidizarea circulaţiei, cât şi pentru prevenirea incidentelor rutiere, potrivit Poliţiei Rutiere. „Atenţie deosebită s-a acordat drumurilor naţionale 1 şi 1A, având în vedere valorile mari de trafic ce se înregistrează şi se vor înregistra în următoarele două zile pe sensul de mers către Braşov. Pentru perioada 1 - 6 ianuarie, accentul va fi pus pe sensul de deplasare către Bucureşti. Pentru autostrăzi şi celelalte drumuri intens circulate vor fi luate măsuri similare în vederea asigurării unui trafic fluent la întoarcerea din vacanţa de iarnă”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Poliţiei Rutiere din Poliţia Română.

Ministrul Internelor, Cristian David, a cerut, sâmbătă, Poliţiei Rutiere să ia măsurile preventive necesare pentru ca circulaţia să se defăşoare în condiţii normale, având în vedere creşterea numărului de accidente şi a valorilor de trafic, în special pe drumurile spre staţiunile montane. „Dat fiind numărul relativ mare de evenimente rutiere care au avut loc în ultima perioada de timp şi ţinând cont de valorile mari de trafic prognozate pentru zilele următoare, ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, face un apel către Poliţia Rutieră să ia toate măsurile preventive necesare astfel încât circulaţia să se defăşoare în condiţii normale”.

Poliţiştii rutieri reamintesc şoferilor să evite depăşirile atunci când merg în coloană, să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum (ceaţă, carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei), să folosească luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în condiţii de ceaţă densă şi să păstreze în mers o distanţă mai mare pentru a putea opri in condiţii de siguranţă.

Antena 3

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close