Antena 3 Economic Auto O nouă parcare pentru bucureșteni. Gabriela Firea a oferit detalii despre noua construcție - GALERIE FOTO

O nouă parcare pentru bucureșteni. Gabriela Firea a oferit detalii despre noua construcție - GALERIE FOTO

06 Aug 2019   •   19:37
O nouă parcare pentru bucureșteni. Gabriela Firea a oferit detalii despre noua construcție - GALERIE FOTO

Bucureștenii vor avea 500 de noi locuri de parcare. Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anunțat printr-o postare pe pagina de Facebook construcția unei noi parcări de tip park&ride. Aceasta va fi construită la intersecția Pantelimon-Vergului, va avea o capacitate de aproximativ 500 de locuri și va fi realizată în următorul an, cu o investiție de peste 20 de milioane de euro.

Am semnat contractul pentru realizarea parcarii de tip park&ride de la intersectia Pantelimon Vergului! Dupa aproape 7 ani de cand trebuia construita aceasta parcare de tip park&ride, am facut, impreuna cu specialistii Primariei Capitalei si ai constructorului, toate demersurile astfel incat acest proiect, atat de important pentru descongestionarea traficului in Bucuresti, sa fie deblocat!

Am semnat contractul de executie, au fost obtinute toate avizele, inclusiv autorizatia de construire si s-a emis ordinul de incepere a lucrarilor.

Durata de executie a parcarii, care va avea o capacitate de cca 500 de locuri, este de 12 luni, iar valoarea investitiei este de aproximativ 21 de milioane de euro.

In ceea ce priveste costurile de realizare a acestui proiect, ne bazam, conform legii, pe un ritm firesc al incasarilor de la Ministerul de Finante. Reamintesc inca o data ca Primaria Capitalei nu incaseaza taxe si impozite, bugetul Primariei Generale fiind alimentat peste 90% din impozitul pe venit.

Parcarile de acest tip contribuie in mod eficient la fluidizarea traficului, intrucat le ofera nerezidentilor care vin in Bucuresti zilnic, la munca sau la studii, o alternativa avantajoasa la tranzitarea orasului cu autoturismul propriu, respectiv posibilitatea sa parcheze in spatii special amenajate de unde au acces direct la transportul in comun.

Totodata, facilitatile de tip park&ride contribuie si la degajarea parcarilor din zona centrala, unde cerinta este foarte mare.

Parcarea de la intersectia Pantelimon Vergului va fi realizata de Asocierea „Tehnologica Radion, TIAB si VIA Proiect”.”, a scris Gabriela Firea.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close