Antena 3 CNN Economic Auto Opel Insignia a fost desemnată cea mai bună Maşină a Anului în Europa (FOTO)

Opel Insignia a fost desemnată cea mai bună Maşină a Anului în Europa (FOTO)

Opel Insignia a fost desemnată cea mai bună Maşină a Anului în Europa (FOTO)
17 Noi 2008   •   16:36

Noul model Opel Insignia a fost votat Maşina Anului în Europa, primind 321 de voturi, la doar un punct diferenţă de cel care a ocupat poziţia a doua, Ford Fiesta. Poziţia a treia a fost ocupată de Volkswagen Golf. cu 223 de voturi.
"Aceasta este cea mai strânsă decizie de ani de zile în cadrul acestui concurs", a declarat Ray Hutton, preşedintele juriului format din 59 de jurnalişti din 23 de ţări europene. "Suntem încântaţi pentru că putem să aducem veşti bune în aceste vremuri grele pentru industria auto", a declarat Steve Cropley, redactorul şef al revistei Autocar, sponsorul concursului Car Of The Year.

"Situaţia pieţei este una dintre cele mai grele din ultimii 20 de ani dar nimic nu alterează faptul că Insignia este un automobil grozav. Oricum, acest rezultat este o dezamăgire pentru unii, deoarece Ford Fiesta părea că va câştiga, dar a triumfat Insignia, care merită acest premiu", a mai spus Cropley.
Iată şi celelate maşini care au concurat pentru această distincţie şi punctele obţinute de acestea: Volkswagen Golf - 223 puncte, Citroen C5 - 198 puncte, Alfa Romeo MiTo 148 puncte, Skoda Superb - 144 de puncte şi Renault Megane - 121 puncte. Pentru a putea concura în această competiţie o maşină trebuie să fie lansată în ultimele 12 luni şi trebuie să fie disponibilă în cel puţin cinci ţări europene.

Cei 59 de membri ai juriului din 23 de ţări europene au ca obiectiv alegerea celei mai bune maşini noi, lansată în ultimele 12 luni. Juriul votează de două ori, mai întâi pentru a alege o scurtă listă de maşini dintre cele lansate în Europa, şi apoi pentru a alege câştigătoarea.
Foto: Netcarshow.com
Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close