Antena 3 CNN Economic Auto Opel solicită ajutor financiar Guvernului german pentru a face faţă crizei economice

Opel solicită ajutor financiar Guvernului german pentru a face faţă crizei economice

Opel solicită ajutor financiar Guvernului german pentru a face faţă crizei economice
14 Noi 2008   •   23:46

Constructorul german de automobile Opel, care face parte din grupul General Motors, a cerut un ajutor financiar Guvernului pentru a face faţă problemelor din industria de profil, relatează Reuters.
Fondurile şi garanţiile cerute statului de companie vor fi investite în dezvoltarea producţiei şi în unităţile de asamblare din Germania, potrivit declaraţiilor preşedintelui Opel, Hans Demant.
"Dorim să asigurăm competitivitatea Opel chiar şi în condiţiile situaţiei dificile la nivel internaţional", a precizat Demant.
Săptămâna viitoare sunt programate negocieri, anunţă un purtător de cuvânt al ministerului de Finanţe, iar ministerul Economiei a anunţat că aşteaptă date concrete pentru a analiza solicitarea Opel, dar că reacţia iniţială a autorităţilor la planurile grupului a fost pozitivă.
Într-un articol apărut în publicaţia germană Handelsblatt, care citează surse guvernamentale, se arată că landul Hesse, unde Opel are sediul central, ar putea asigura companiei garanţii de 500 de milioane de euro.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Opel ajutor financiar criza economica
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close