Antena 3 CNN Economic Auto (P) Care sunt principalele cauze care duc la defectarea bateriei auto?

(P) Care sunt principalele cauze care duc la defectarea bateriei auto?

(P) Care sunt principalele cauze care duc la defectarea bateriei auto?
26 Feb 2018   •   11:25

Calendaristic, ne apropiem cu pasi repezi de primavara, dar cu siguranta ne vom mai confrunta inca destul de mult timp cu temperaturile scazute, specifice sezonului rece, iar fiecare calatorie efectuata cu autoturismul in aceste conditii trebuie facuta cu precautie si luandu-ne toate masurile de siguranta corespunzatoare. Asta, pentru ca este bine stiut faptul ca, in conditii de iarna, pot fi intampinate diverse dificultati, iar autoturismul trebuie bine pregatit in acest sens. Iar atunci cand ne confruntam cu temperaturi scazute, printre piesele autoturismului nostru care se resimt cel mai mult in astfel de conditii se numara bateriile auto, care necesita o atentie speciala.

De aceea, pentru a nu ne trezi in situatii neplacute si sa ramanem practic in drum, din cauza unei baterii auto defecte, descarcate sau care si-a dat „ultima suflare” chiar cand aveam mai mare nevoie sa ajungem urgent intr-un anumit loc. Astfel, trebuie sa manifestam prudenta si sa facem din timp verificarile corespunzatoare in acest sens. Daca au trecut deja mai bine de trei ani de cand ai instalat bateria auto, este bine sa te gandesti, chiar daca nu ai avut pana acum probleme serioase cu aceasta, ca ai ar trebui sa iei in calcul ca durata sa de viata este spre final si sa fii atent la fiecare semnal dat de aceasta.

De asemenea, daca faci frecvent drumuri scurte cu masina prin oras, cu multe porniri la intervale reduse, poti sa te astepti ca bateriei auto sa ii scada puterea, ca urmare a deselor contacte la care procedezi pe distante mici. Iar de acest fapt te va atentiona mai intai afisarea luminoasa din bordul masinii, dar si refuzul autoturismului de a porni de la primul contact sau, mai grav, descarcari repetate ale bateriei, in pofida faptului ca te-ai preocupat de incarcarea acesteia de la redresor.

Tot cu bateria defecta te vei trezi si ca urmare a neglijentei, respectiv o serie de consumatori lasati activi, in loc sa ai grija sa ii economisesti corespunzator. De asemenea, defectiunile bateriei auto pot fi provocate si de nefolosirea masinii pe termen lung, asa cum se intampla mai frecvent in timpul sezonului rece. De aceea, chiar daca vom alege pentru o perioada alte mijloace de transport, este recomandat totusi ca, cel putin o data la 10 -12 zile, sa pornim autoturismul minimum un sfert de ora, pentru o intretinere corecta a bateriei auto.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close