Antena 3 CNN Economic Auto Pe piaţă există numai 1% din necesarul de roviniete

Pe piaţă există numai 1% din necesarul de roviniete

Pe piaţă există numai 1% din necesarul de roviniete
25 Dec 2007   •   13:24

Criza de roviniete la nivel naţional nu a fost soluţionată deşi mai sunt doar câteva zile până la începerea noului an. Şoferii care nu plătesc această taxă pentru a circula pe drumurile naţionale, ar putea fi amendaţi de la 1 ianuarie cu 1.000 de lei. Oficialii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale recunosc că pe piaţă există numai 1% din necesarul de roviniete.

La benzinăriile din Sibiu nu se mai găsesc rovignete de mai bine de o lună. Reprezentanţii benzinariilor spun că ultimele au fost vândute din octombrie, pentru că cererea este foarte mare. Acum rovinietele se găsesc la oficiile poştale, însă acestea au fost foarte aglomerate până de Crăciun, iar acum sunt închise. Şoferii vor trebui să ţină cont şi de faptul că poşta nu va lucra nici pe 1 si 2 ianuarie.

Sibienii spun că nu şi-au achiziţionat rovigneta pentru că nu au găsit la benzinării, aşa cum erau obişnuiţi din anii precedenţi. Criza rovignetelor se face simţită şi în Argeş. Cu o singură excepţie, nici o benzinărie nu are la vânzare rovignete. Şoferi din tot judeţul, dar şi din judeţele învecinate, sunt nevoiţi să facă drumul până la Piteşti pentru a putea circula legal după 1 ianuarie pe drumurile naţionale.

Angajaţii benzinăriilor care se ocupă şi cu distribuirea rovignetelor spun că au livrat 500 de rovignete vameşilor de la Borş. Acestea erau necesare românilor care s-au întors în ţară de sărbători. Amenda pentru cei care circulă pe drumurile naţionale fără rovignetă este între 500 şi 1000 de lei. Reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale spun că rovinietele lipsesc de pe piaţă din cauza unor probleme legate de licitaţia pentru tipărirea autocolantelor.

Antena 3

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close