x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Pericol mortal pe drumurile din România. Descoperirea înfiorătoare făcută de RAR

de 17 Feb 2016   •   12:09
Pericol mortal pe drumurile din România. Descoperirea înfiorătoare făcută de RAR 8
Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 81.702. vehicule în toată țara. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 5,55% (4.535) dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și la direcție, anunţă instituţia într-un comunicat privind activitatea desfăşurată pe parcursul anului trecut, scrie b365.ro.

În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 53,85% (43.995) au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de acte iar 32.694 au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate).

sati