Antena 3 CNN Economic Auto Permisul de conducere: de ce este important să-l dobândești chiar și mai târziu în viață

Permisul de conducere: de ce este important să-l dobândești chiar și mai târziu în viață

Mulți dintre noi au trecut la momentul potrivit prin această provocare care i-a ajutat să ia permisul de conducere, dar o parte au amânat momentul, iar asta nu înseamnă că oportunitatea nu mai există sau că este imposibil de atins.

Permisul de conducere: de ce este important să-l dobândești chiar și mai târziu în viață
Sursa foto: pexels.com
de Georgiana Adam    |    19 Mai 2021   •   17:15

Din acest motiv este important să conștientizezi că școala de șoferi poate fi urmată și mai târziu în viață, iar condusul poate fi la fel de la îndemână pentru tine, ca la 18 ani. Motivele pentru care merită să faci asta te vor ambiționa să te apuci cât mai repede de treabă. Iată care sunt acestea:

Nevoi logistice

Mulți dintre cei care aleg să urmeze școala de șoferi la o vârstă înaintată o fac adesea din motive practice. Fie că îngrijesc o livadă într-un sat sau că au părinți care au nevoie de asistență, toate aceste motive pot fi suficiente să ai nevoie de permis de conducere și mașină. Odată ce îl obții, caută o mașină potrivită pentru nevoile tale.

Alege o marcă precum Suzuki, deoarece îți oferă opțiuni în funcție de dimensiunile de care ai nevoie și vei găsi, cu siguranță, un model ideal pentru un începător. Însă, nu achiziționa o mașină cu gândul că o vei folosi puțin timp, ci gândește-te la fiabilitate pe termen lung.

Vacanțe mai interesante

În contextul pandemiei de Covid-19 este recomandat să continui să optezi pentru vacanțe petrecute în țară, atât pentru a evita răspândirea virusului în continuare, cât și pentru a susține businessurile locale și domeniul HoReCa din România. Cele mai palpitante concedii alături de familie sau prieteni pot fi petrecute într-un road trip cu mașina, în jurul țării, vizitând locurile în care ți-ai dorit mereu să ajungi.

Avantajul pe care îl ai când posezi permis de conducere este că te poți deplasa oriunde, oricând și te poți bucura de o libertate pe care înainte nu o aveai. Dacă îți dorești să nu mai depinzi de mijloacele de transport în comun pentru a face escapade de weekend sau în concediu, posibilitatea de a conduce te va purta unde îți dorești.

Oportunități de muncă

Dacă vrei să faci o schimbare în carieră sau ai nevoie de un loc de muncă, permisul de conducere îți va deschide noi oportunități. Fie că vrei să aplici ca agent de vânzări pe teren, curier, livrator de mâncare sau taximetrist, faptul că poți conduce o mașină îți va fi necesar și de folos în timp ce navighezi pe piața muncii.

Nu trebuie să te simți descurajat de vârstă sau de experiența în spatele volanului, dar condusul trebuie să fie aproape o pasiune pentru a face un astfel de job cât mai plăcut și pe gustul tău. Oferă-ți timp să te obișnuiești în spatele volanului înainte de a te aventura într-un loc de muncă unde trebuie să conduci zilnic, chiar și noaptea. Dacă ai un plan bine pus la punct, poți să-ți stabilești o perioadă de un an în care să exersezi cât mai mult și să poți face pasul spre o nouă carieră mult așteptată.

Un posesor de permis auto se bucură de o serie de avantaje, de la libertatea de mișcare la venituri mai bune în câmpul muncii. Ia toate acestea în considerare atunci când te gândești că e prea târziu să urmezi școala de șoferi și nu mai amâna.

×
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close